Fototesty

  • Test: Canon EOS 800D nebo 77D?

    Vybíráte si zrcadlovku a nemůžete se rozhodnout? Není vám jasné, jaký je vlastně mezi těmito modely rozdíl? Po přečtení našeho článku to vědět budete. EOS 800D i 77D jsou moderní výkonné entry-level zrcadlovky, ale každá směřuje na trochu jiného zákazníka.

     8
  • Recenze fotoaparátu Sony RX100 V

    Testovaný model je již pátým přírůstkem do rodiny pokročilých kompaktů RX-100. Světelný zoom, dobrá obrazová kvalita z 1" 20MPx senzoru, superrychlé ostření a snímání a výborné 4K video jsou hlavní lákadla. Zejména s přihlédnutím ke kapesním rozměrům. Dokonce i hledáček se vešel...

     0
  • Test fotoaparátu Canon EOS 5D Mark IV

    Canon EOS 5D Mark IV je nástupcem třetí generace této oblíbené fullframe DSLR. Prodává se zároveň spolu s modelem 5D S - každý je zaměřen trochu jinak. Mark IV má nižší rozlišení (30MPx), ale je rychlejší (AF modul z 1D X II, Dual-pixel AF, 7 sn./s) a nabídne lepší video v až 4K rozlišení. Dotykový displej a další funkce navíc (Wi-FI, GPS...) jsou také vítaným vylepšením.

     0
  • Panasonic Lumix GH5 - první zkušenosti

    Lumix GH5 tvoří vrchol mezi fotoaparáty Panasonic. Je to téměř dokonalý hybrid fotoaparátu a videokamery. Opravdu, už je těžké určit, co je jeho primární funkce. Je to fotoaparát? Jistě, ale třeba nová funkce 6K Photo natáčí 6K záznam a ukládá z něj statické snímky v rozlišení přes 18MPx. Tady už se rozdíly mezi pohyblivým a nehybným záznamem stírají... Měli jsme možnost si GH5 naživo vyzkoušet, takže přinášíme první dojmy.

     0
  • Fujifilm Instax - instantní analog žije

    Do redakce nám přišla celá rodinka instantních fotoaparátů Instax od Fuji. To jsou fotoaparáty, které vám ihned po vyfocení vyjedou fotku na papíře, stejně jako kdysi oblíbené polaroidy. Instantní fotoaparáty již před lety všichni pohřbívali, ale Fuji to nevzdalo a vyplatilo se. Móda instantní fotografie je zpět a k Fujifilmu se postupně přidávají další a další výrobci. Podívejte se, co nabídne Fuji a jaké jsou alternativy.

     0
  • Test Nikonu 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

    Je to spása i prokletí, velké množství různých objektivů na digitální zrcadlovky ale mnoho fotografů bere jako pozitivum. Na druhou stranu kompakty či ultrazoomy mají jeden objektiv, který má velký rozsah ohnisek, často rozumnou světelnost, a dokonce i dobré makro schopnosti. Až takto univerzální objektiv ve světě DSLR zkrátka neexistuje, přece jsou na scéně „skla“ aspoň s tím vysokým zoomem. Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 je jedním z nich a fotografovi opravdu ulehčí život tím, že umožní vytouženou scénu oproti jiným objektivům více přiblížit.

     0
  • Recenze Nikon 24-70mm f/2.8E

    Nikon 24-70mm f/2.8 již patří mezi profesionální univerzální objektivy a nabídne vše potřebné – dobrou světelnost, kvalitní optickou stabilizaci obrazu, oblíbený rozsah ohnisek a hlavně logo Nikon, které zaručuje i tu nejvyšší kvalitu. V podstatě nabídne ve své kategorii to nejlepší. Nic ale není tak jednoduché a i tento objektiv má svá „ale“ a není nutně jednoznačnou volbou.

     7
  • Uživatelský test Hasselblad X1D + srovnání s EOS 5DS R

    Hasselblad X1D a Canon 5DS R mají oba podobné rozlišení 50 Mpix, ale liší se velikostí senzoru. Středoformátový Hasselblad má jasně lepší kvalitu obrazu zejména při vysokých hodnotách ISO. Tělo X1D nemá závěrku. Ta je součástí objektivu. Díky tomu umí nejrychlejší synchronizaci blesku až do 1/2000s. Hasselblad X1D také nese nálepku 'Hand made in Sweden'. Více v uživatelském testu.

  • Recenze zrcadlovky Nikon D5600

    Pryč jsou ty doby, kdy "brát s sebou zrcadlovku" znamenalo tahat se s těžkým a rozměrným přístrojem. Nikon D5600 cílí na zcela jiné uživatele a kromě kompaktních rozměrů nabídne dotykový displej, solidní Full HD video nebo propojení s mobilním telefonem pomocí SnapBridge. To je neklamné znamení, že digitální zrcadlovky nejsou jen doménou nadšenců, ale i rodin na dovolené, mladých nebo zkrátka všech, kdo chtějí kvalitní fotky pořízené přístrojem, který jde s dobou. Znamená to ale, že Nikon D5600 představuje ideálního společníka i pro pokročilejší fotografy? To uvidíme…

     3
  • Recenze fotoaparátu Panasonic Lumix DMC-G80

    Fotoaparát systému m4/3 s duální stabilizací, výklopným a otočným LCD, natáčením videa v režimu 4K, možností ovládání pomocí chytrého telefonu a s technologií ostření DFD. To je Lumix DMC-G80 - nejnovější model řady G firmy Panasonic. Jaký je v praxi?

     0