Test Olympus SZ-30MR

OLYMPUS SZ-30MR je nadstandardně vybavený kompaktní fotoaparát na cesty s duálním obrazovým procesorem TruePic III+, umožňující kombinaci natáčení Full HD videa a fotografování v plném rozlišení zároveň. První dojem - příjemný design, 24x širokoúhlý ultra zoom a několik unikátních funkcí, které umožňuje tzv. Multi-Recording Mode.

Testovací snímky

Testování jsem prováděl jako obvykle nafotografováním snímků v interiéru i exteriéru, testováním práce OLYMPUS SZ-30MR s bleskem a při makrosnímcích. Originální video z Olympus SZ-30MR si můžete stáhnout (překonvertovanou verzi najdete na youtube). Fotografie kolejí s vlakem byla zhotovena v průběhu filmování.

Fotografováno současně s natáčením full HD videa Displej
Architektura Interier
Interiér - zkreslení Barevnost
Interiér členitý Ostrost
Šedá barevně Složité osvětlení
Reportážní foto Kontrast, protisvětlo
Reportážní foto Ostré protisvětlo
Vykrytí bleskem na širokém konci ohniska Vykrytí bleskem na dlouhém konci ohniska
Nejkratší ohnisko Nejdelší ohnisko
Detekce psů a koček "Umělecký" režim Pop - Art
"Umělecký" režim Camera Obskura "Umělecký" režim Rybí oko
"Umělecký" režim Kresba "Umělecký" režim Jemná kresba
"Umělecký" režim Punk "Umělecký" režim Záře světel
"Umělecký" režim Akvarel Krátká vzdálenost "Makro"
Krátká vzdálenost "Makro"

Závěr

Fotoaparát OLYMPUS SZ-30MR je malý multifunkční ultrazoom s dobrou obrazovou kvalitou ve své kategorii. Je vhodný jako univerzální fotoaparát na cesty. Začátečníci ocení přednastavené optimalizované režimy a bohaté možnosti editace snímku v těle fotoaparátu. Ti, kteří preferují spojení fotoaparátu s videokamerou, budou nadšeni vysokým rozlišením videozáznamu a jeho použitelným formátem. Výrobce plně využil možností duálního procesoru k zařazení několika unikátních funkcí, jako jsou Full HD video+fotografie současně, 3D funkce, Panorama a další.

Klady Zápory
Kvalitní optika Šum a rozlišení od ISO 800 – 1600
Přehledné a logické ovládání
Zoom 24× se širokým koncem
Video s dlouhým záznamem a Full HD rozlišením

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Robert Kujan
    Robert Kujan
    27.06.2011 13:19

    No, možná si to placaté všeudělátko zákazníky najde, ale já bych ho tedy nechtěl. Když to srovnám s dnes už starým panasonicem fz50, což byl můj poslední kompakt, řekl bych, že nic moc navíc toto nenabízí. V mnohých ohledech spíš pokulhává. Třešničkou na dortu jsou opravdu nesmyslné rádoby umělecké filtry. Už jsem viděl lecjaké filtry ve foťácích, vč. těch olympáckých, a některé byly i fajn. Ale ty tady jsou fakt otřesný.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram