CZECH NATURE PHOTO 2023

Do 12. února se můžete přihlásit do soutěže Czech Nature Photo. Zapojit se můžete hned do několika kategorií. Organizátoři odmění vítěze opravdu hodnotnými cenami. Slavnostní vyhlášení proběhne v květnu.


Přihlašování do nového ročníku je pro fotografky a fotografy přírody otevřeno od 12. ledna. Již potřetí bude současně probíhat soutěž Czech Photo Junior, která je zaměřena na mladé fotografy ze základních a středních škol.

Soutěž Czech Nature Photo dospěla, k již sedmému ročníku, který se jako vždy otevírá českým a slovenským fotografům přírodních krás naší planety. Zveme k účasti amatéry i profesionály, ať už jsou jejich motivem zvířata, rostliny nebo třeba krajina,“ uvádí nový ročník manažer soutěže Michal Krause.

Práce českých a slovenských fotografů zachycujících přírodu doma i ve světě bude možné přihlašovat od 12. ledna do 12. února 2023 prostřed­nictvím elektronického systému.

V aktuálním ročníku soutěže Czech Nature Photo je vypsáno šest hlavních kategorií: Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby a Krajina. Dále je možné přihlásit snímky do speciálních kategorií Série, Zvířata v lidské péči a Příroda v Praze. Soutěžit se bude o Cenu za nejlepší fotografii české přírody.

Ve spolupráci s pražskou zoologickou zahradu je vypsána speciální kategorie Zvířata ve svém prostředí, která se zaměřuje na snímky zachycující volně žijící živočichy v kontextu jejich domovských biotopů a životního prostoru, jehož ochranu je třeba neustále zdůrazňovat. Vítěze kategorie Zvířata ve svém prostředí čeká výstava přímo v zoologické zahradě před informačním centrem.

Odborná mezinárodní porota bude zasedat v Czech Photo Centre 9. března pod vedením fotografa Petra Slavíka, dále v porotě zasednou: španělský fotograf Roberto García-Roa, ředitel Správy národního parku Šumava Pavel Hubený, fotograf Petr Jan Juračka a wildlife fotograf Igor Mikula

Nominace v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeny 22. března. Slavnostní vyhlášení výsledků se bude konat v květnu společně se zahájením výstavy oceněných prací v Czech Photo Centre.

Soutěž doprovodí fotografická výstava zahraničního porotce Roberta Garcíi-Roa v galerii Czech Photo Centre v Nových Butovicích.

Czech Photo Junior bude probíhat paralelně se soutěží Czech Nature Photo. Soutěžit se bude ve třech věkových kategoriích. Fotografie budou moci mladí fotografové zasílat do uzávěrky soutěže 13. února přes systém společnosti CEWE. Vyhodnocení těch nejlepších snímků mladých talentů se bude konat společně s profesionální soutěží Czech Nature Photo.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Tamy
    Tamy
    09.02.2023 07:47

    Budete myslet i na osmdesátileté ? Myslím samozřejmě všechny seniory, nebo je to málo zajímavé a měli by už jít někam? Třeba do hrobu...

  • E.B.E
    E.B.E
    09.02.2023 09:22

    :-D ...má pravdu, předsedo. Je fakt, že pro "starší" a mimopražské fotografy se moc příležitostí ukázat a zapojit, nenajde

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram