Nový smartphone střední řady Realme 9 Pro+ s fotoaparátem Sony

Praha, 16. února 2022 – realme, dnes uvádí na evropský trh modely realme 9 Pro Series, nové vlajkové lodě své hlavní produktové řady. Jde o první telefony, které značka představuje v letošním roce. realme 9 Pro+ je zároveň prvním modelem, který do segmentu střední třídy přináší fotoaparát Sony IMX766 OIS, který byl dosud výsadou modelů nejvyšší kategorie.

Realme dnes uvedlo na trh novou řadu smarthonů střední řady. Tentokrát přišlo s velmi zajímavou kombinací s vlajkovým fotoaparátem od Sony. Jedná se konkrétně o Sony IMX766 OIS, který byl dosud výsadou modelů nejvyšší kategorie. Oba telefony s přívlastkem realme 9 Pro zaujmou neobvyklým designem Light Shift „Chameleon“, který mění barvy v závislosti na světle, proce­sorem Dimensi­ty™ 920 5G a Ultra Smooth displejem s obnovovací frekvencí 90 Hz. Realme 9 Pro+ je také prvním modelem značky, který letos nabízí uživatelské roz­hraní 3.0 založené na Androidu 12.

První vlajkový fotoaparát ve střední třídě

Realme 9 Pro+ nabízí nejlepší fotoaparát ve své třídě. Snímač Sony IMX766 je vybavený technologií ProLight Imaging, duální stabilizací OIS & EIS a technologií AI Noise Cancellation 3.0. Nabízí nejlepší kvalitu obrazu ze všech smartphonů střední třídy, která je srovnatelná s dražšími prémiovými vlajkovými telefony.

Sony IMX766

Pojďme si něco říct o použitém  obrazovém snímači. Sony IMX766 je obřím 1/1,56palcovým senzorem, jedním z největších ve své třídě. V porovnání s iPhonem 13 dokáže SonyIMX766 zachytit o 45 % více světla. Tento snímač měl až dosud své místo hlavně ve vlajkových smartphonech s cenou přes 12 000 Kč. Kdežto Realme 9 Pro+ bude stát 10 490,–. Z vyšší řady smartphonů jej využívá celkem patnáct z nich. 

AI Noise Reduction Engine 3.0

Jak asi víte, fotoaparáty ve smartphonech jsou omezeni fyzickou velikostí snímače. Aby bylo možné dále vylepšit možnosti snímače a zlepšit úroveň obrazového šumu, vsadilo realme na výpočetní fotografii. ProLight Imaging Technology je integrována s modulem AI 3.0, který snižuje šum mnohem rychleji a přesněji.

Když stisknete spoušť, realme 9 Pro+ pořídí sérii několika fotografií. Algoritmus poté zprůměruje pořízené fotky, aby našel rozdíly a odstranil co nejvíce digitálního šumu. Ale protože digitální šum přichází v různých tvarech a velikostech, modul tyto tvary identifikuje a odstraní, čímž vytváří nádherné čisté fotografie s minimálním digitálním šumem i při slabém osvětlení. Díky ProLight Imaging Technology lze tak nyní zachytit cokoliv bez ohledu na to, jaké jsou světelné podmínky.

Design

Řadu 9 Pro navrhovalo realme Design Studio™ ve třech barevných variantách. Absolutní novinkou v oboru chytrých telefonů je technologie Light Shift Design, díky níž na světle mění zadní strana telefonu barvy. Celkový dojem prémiové vlajkové lodi pak podtrhuje kombinace duálního sterea s Dolby Atmos, dotykový motor osy X a 60W Super Dart Charge (nabití do poloviční kapacity za zhruba 15 minut). 

A musím tedy dodat, že se design realme tentokrát fakt povedl. Oproti modelu, který jsem testoval lo­ni v prosinci, realme 9 Pro+ nepůsobí tak levně. Dělají to hlavně skleněná záda.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram