Stabilizátor Zhiyun Smooth Q2

Malý, ale výkonný - nový motorizovaný stabilizátor Zhiyun Smooth Q2 obsahuje spoustu inteligentních funkcí, které posunou mobilní filmovou tvorbu. Díky kompaktnímu designu bez nutnosti vyvažovaní a až 17 hodinám výdrže baterie je toto příslušenství dobrým  doplňkem pro vloggery, YouTubery a každého kdo chce pořizovat videa smartphonem.

Nový Zhiyun Smooth Q2, motorizovaný tříosý stabilizátor pro chytré telefony, umožňuje nejen stabilnější videozáznamy s plynulejším a profesionálnějším vzhledem. K tvorbě filmu také přidává spoustu kreativních možností, a to díky speciálním efektům, jako je třeba režim Vortex, Dolly Zoom, timelapse a sledování objektů. Kompaktní design znamená, že tento gimbal se vleze do kapsy a můžete jej mít vždy s sebou.

Rozměry

S délkou 20.4 cm je téměř stejně velký jako pouzdro na sluneční brýle nebo plechovka Pepsi, které můžete vložit do kapsy. Umí také stát bez použití nožiček stativu.

Výkon

Motory jsou napájeny až 4500mAh baterií a konstrukce byla kompletně přepracována tak, aby se stabilizátor stal malým, aniž by byl obětován výkon.

Smooth Q2 je vhodný i pro velké smartphony na trhu, včetně modelů Plus, a to včetně pouzdra.

Smooth Q2 je na rozdíl od produktů jiných značek vyrobený ze slitiny hliníku, která nabízí vyšší pevnost a stabilitu. Rukojeť je potažena měkkým silikonem pro větší pohodlí a menší velikost stabilizátoru nabízí pohodlné uchopení, pokud ho potřebujete držet delší dobu. Maximální nosnost stabilizátoru je 260 gramů.

Přímé ovládání nativních aplikací fotoaparátu

Na mobilních telefonech se systémem Android a iOS pomocí Bluetooth můžete přímo použít a ovládat aplikaci telefonu pro pořizování fotografií a natáčení videí bez nutnosti použití speciální aplikace.

Smooth Q2 zjednodušil ovládací prvky na jeden LED indikátor, dvě tlačítka a jeden 5cestný joystick, který je snadno použitelný. Běžný závitový šroub 1/4" zajišťuje, že je tento stabilizátor kompatibilní s většinou doplňků na trhu.

Pokročilé filmové režimy

Jedním tlačítkem můžete přepínat mezi 6 režimy. Kromě režimu Pan Following, Following pro sledování vybraného objektu nebo akce je k dispozici také režim Lock pro uzamknutí gimbalu ve směru natáčení. Dolly zoom nabízí přiblížení nebo oddálení s dramatickým filmovým efektem. Unikátní pro tuto kategorii gimbalů je režim Vortex, který dává tvůrcům videa svobodu při tvorbě 360° záběrů ve všech směrech kolem vlastní osy. Nově integrovaný režim POV s plným rozsahem umožňuje 360° synchronní pohyb na třech osách, čímž poskytuje videím působivý efekt. Prozkoumejte snadno použitelné filmové funkce jako je časosběr (timelapse), motion lapse, nebo panoramatické záběry. Nová funkce vertikálního fotografování je všestranná a výhodná pro vlog a živé vysílání.

Západka rychlého uvolnění telefonu pro okamžité nasazení smartphonu 

Každý detail byl navržen tak, aby byl stabilizátor co nejvíc kompaktní a snadno použitelný. Díky inovativnímu designu se západkou rychlého nasazení uvolníte a nasadíte smartphone během vteřiny bez nutnosti vyvažovaní. Nastavení držáku je možné od 65mm do 85mm.

Nový design

Nový vylepšený design umožňuje snadný přechod mezi pohotovostním a spouštěcím režimem pomocí sklopení a roztažení horizontálního ramene stabilizátoru.

Celodenní výdrž baterie

Výkonný bateriový systém nabízí výdrž dobíjecí baterie až 17 hodin nepřetržitého provozu za normálních podmínek natáčení. Kromě toho je stabilizátor Smooth Q2 vybaven portem Micro USB, díky kterému může fungovat také jako power banka pro nabíjení vašeho mobilního telefonu. Baterie je vyměnitelná.

Více zábavy s aplikacemi ZY Play a Lightcollector

Pokročilejší funkce lze snadno využít pomocí aplikace ZY Play. Naleznete zde návody, videa, dovednosti a tipy. Aplikace ZY Play nabízí celou řadu funkcí, jako je intuitivní funkce úprav a různá ruční nastavení, jako je ISO a rychlost závěrky. S tak výkonným a kreativním nástrojem můžete pomocí telefonu dosahovat stejně kvalitních snímků jako pomocí digitálních fotoaparátů.

Klíčové vlastnosti

  • Kompaktní a výkonný gimbal pro chytré telefony
  • 3osá motorizovaná stabilizace s kovovým tělem
  • Videa v horizontálním i vertikálním formátu (na výšku) pro videa na Instagramu
  • Pro většinu telefonů iPhone a Android, včetně modelů Plus
  • Rychlé uvolnění pro snadnou montáž na telefon – bez nutnosti vyvažovaní
  • Ergonomický joystick pro ovládání
  • Speciální funkce pro skvělé filmové efekty a profesionální zá­běry
  • Aplikace ZY Play (iOS a Android) poskytuje sledování objektů, timelapse, panoramatické režimy a mnoho dalšího
  • Až 17 hodin výdrže baterie
  • Funguje jako powerbanka – telefon nabijete z 4500 mAh baterie stabilizátoru

Porovnání s konkurencí

Cena a dostupnost

Cena: 3990 Kč 

Dostupnost: Říjen 2019

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram