Test Fujifilm FinePix XP140

Fujifilm FinePix XP140 je dalším zástupcem Fujifilmu mezi odolnými kompakty. Před rokem jsem napsal, že je to jedna z mála značek, která představuje svůj model pravidelně každý rok. A stále to naštěstí platí. Jaký je tedy letošní model?

Videosekvence



Dnes je standardem možnost natáčet 4K video. U modelu Fujifilm XP140 je tato možnost zřejmě nejvýraznějším rozdílem v porovnání s XP130. Jenže má poměrně nízkou snímkovací frekvenci, pouze 15 snímků za sekundu. Veškeré varianty jsou k dispozici pouze s mono zvukem. Na druhou stranu máme k dispozici až 4× zpomalené video v rozlišení HD, předchůdce uměl 4× jen ve VGA. A pod vodou je zpomalené video perfektní!

U standardního 4k videa je znát, že zpomalené video sice nebude mít zvuk, ale lépe ukáže to, co jste chtěli vidět.

Další ukázka 4k videa.

Ukázka úhlu záběru 4k videa.

Ukázka úhlu záběru FullHD videa.

Neobvyklý poměr stran 1:1.

A ještě úhel záběru pro HD. Je zřejmé, že 4k má sice mírně menší úhel záběru, ale v reálném nasazení není rozdíl v porovnání s FullHD (HD) podstatný.

Ukázka FullHD videa. Samozřejmě se zvukem.

A teď 4× zpomalené. To umožňuje XP140 v HD kvalitě a rozhodně to stačí.

Další zpomalené video.

A ještě jedno.

Konektivita



Fotoaparát komunikuje s okolím prostřednictvím Bluetooth i WiFi. Připojení je intuitivní, funguje dokonale, jen k tomu potřebujete aplikace Camera remote.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram