NIKON KALENDÁŘ 2018 - 9. ročník soutěže spuštěn

Společnost Nikon pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky svému úspěchu a oblíbenosti se letos dostává již do 9. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Nikon kalendář se nechal inspirovat významným výročím, které si společnost Nikon letos připomíná – 100 let od založení v roce 1917, kdy zahájila svoji činnost pod názvem Nippon Kogaku K.K. (Japan Optical Industries Co., Ltd.). Od výroby optických přístrojů, jako jsou mikroskopy, dálkoměry, přes výzkum a výrobu vlastních optických skel, došla společnost v roce 1948 k výrobě prvního fotoaparátu Nikon Model I. Letošním ročníkem se chceme spolu se soutěžícími ohlédnout zpátky a vyzvat příznivce fotografování, aby do soutěže přihlásili své nejlepší fotografie, které se jim kdy s Nikonem podařilo vyfotografovat. To znamená, že poprvé lze do soutěže zaslat také fotografie, které byly pořízeny analogovými fotoaparáty Nikon. Téma letošní soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost je opět velmi široké a nese název Sto let s Nikonem. Věříme, že se mezi soutěžními příspěvky objeví krásné, unikátní snímky, které budou důstojnou oslavou tohoto výročí.


Projekt dává příležitost fotografům jak amatérským, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky http://www.nikon-kalendar.cz/, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do 31. 10. 2017 do 23.59 hod.

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery od 13.12.2017 do 21.1.2018. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky devátého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2018, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 kusů. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON CEE GmbH, odštěpný závod poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč.


Křest devátého vydání kalendáře proběhne na vernisáži výstavy Nikon kalendář 2018 v Praze v Nikon Photo Gallery dne 13. prosince 2017 za přítomnosti ředitele Centra ARPIDA pana Mgr. Ing. Marka Wohlgemutha. Všechny semifinálové fotografie budou věnovány Centru ARPIDA, které nabízí komplexní pomoc rodinám pečujícím o děti, mladistvé a mladé dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením. Společnost Nikon věnuje v tomto roce, kdy si připomíná 100. výročí svého založení, centru finanční dar ve výši 100 000 Kč. Tento finanční dar a výtěžek z prodeje soutěžních fotografií použije ARPIDA na úhradu pobytu svých klientů u moře v roce 2018. V Centru ARPIDA se točily některé scény filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři, na kterém se Nikon partnersky podílel. Snem hlavního hrdiny byla cesta k moři s celou rodinou. Díky tomuto projektu Pojedeme k moři II a díky fotografům, kteří do soutěže přispějí svými fotografiemi, se pobyt u moře stane dostupným dalším dětem z Centra ARPIDA. Více informací o této organizaci na http://www.arpida.cz/ .

Výtěžek z loňské dražby fotografií na slavnostním večeru a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon přinesl finanční dar ve výši 210 000 Kč Nadačnímu fondu Archa Chantal, jehož filozofií je humanizace dětských zdravotnických zařízení.

Více o projektu NIKON KALENDÁŘ 2018 naleznete na www.nikon-kalendar.cz.


Partneři projektu NIKON KALENDÁŘ 2018

Partneři: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.

Mediální partneři: Digineff.cz, Digitální fotomagazín, e-photo.sk, F22.cz, FOTO, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram