Meike - nový objektiv 85mm F2.8 Macro

Meike uvádí nový manuální makroobjektiv pro fullframe a APS-C zrcadlovky a bezzrcadlovky. Umí zvětšení 1.5:1 a bodovat by měl hlavně příznivou cenou.

Podle výrobce je objektiv „docela dobrý“ (quite good) na makro a portréty. Je sympatické, že výrobce své produkty nepřechválí:-)

Jde o pevný objektiv o ohnisku 85mm a světzelnosti F2.8, který má podle údajů na obrubě objektivu zvětšení až 1.5:1. Předpokládejme, že to tak je, ačkoliv specifikace na internetu udávají hodnotu 1:1.5.

Opticky je tvořen osmi členy v jedenácti skupinách a výrobce zdůrazňuje hlavně kvalitu antireflexních vrstev (nano-technologie).

Ostřit umí od 0.25m. Při ostření se prodlužuje.

Clonit je možné až do F22.

Váha objektivu – 500g.

Dostupné bajonety jsou Canon, Nikon, Sony, Fuji a m4/3.

Více na stránkách výrobce: http://www.mkgrip.com/…how-212.html

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram