Corel PaintShop Pro 2018 - nejnovější verze alternativy k Photoshopu

Corel nedávno uvedl zatím poslední verzi svého programu pro amatérskou i profesionální úpravu fotografií PaintShop Pro 2018. Přináší hlavně přepínatelné dvojí uživatelské rozhraní a vylepšení celé řady nástrojů a funkcí, stejně jako nástroje a funkce nové. Licence je jednorázová, což může mnohým vyhovovat více, než programy "na předplatné".

Corel PaintShop Pro bývá často uváděn jako jedna z „alternativ k Photoshopu“. Skutečně jde o výkonný, ale přitom dostupný program, který je součástí celého ekosystému produktů, podobně jako má Adobe svůj Adobe Creative Suite/Cloud.

PaintShop Pro je pak klasický editor, podporující vrstvy a nástroje, který je někde na pomezí Photoshop Elements a klasického Photoshopu.

Novinka se nejspíše právě u PS Elements inspirovala dvojím rozhraním (Dual Workspace), kdy kromě klasického UI přidává i „Essentials UI“. To je zaměřené na jednodušší základní úpravy, respektive na méně zkušené uživatele. Prohlédnout si ho můžete na videu:

Samozřejmě plné „profesionální“ UI je zde také, takže funkčnosti se tato novinka netýká.

Co je dále nového?

Třeba rychlejší start programu, uživatelsky nastavitelné palety nástrojů, vylepšení funkcí některých nástrojů, nové barevné palety, štětce, gradienty, textury, vzory… (seznam naleznete na stránkách Corelu).

Program můžete pořídit jako samostatnou licenci, nebo v sadě.

Sady jsou pak:

  • „Ultimate“, kde k PaintShopu dostanete ještě Painter Essentials (grafika), Perfectly Clear (redukce šumu) a AfterShot 3 (RAW konvertor).
  • „Photo Video“, kde k PaintShopu obdržíte Vide­oStudio Pro X10 (střihání a editace videa)

Ceny byly oznámeny jako 69,99 EUR za PaintShop Pro, 89,99 EUR za Ultimate a 139,99 EUR za Photo Video sadu.

Pokud byste si tento program rádi vyzkoušeli, můžete využít klasické zkušební verze na 30 dní:

Stahujte zde.

Více informací na stránkách výrobce: http://www.paintshoppro.com/en/

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram