Samyang představuje nový AF objektiv 35mm F2.8 pro Sony FE

Samyang oficiálně uvádí nový objektiv,pro výrobce netypicky s automatickým ostřením. Je určen pro bajonet sony E (Alpha, NEX) a pokryje celé 35mm políčko. Bude se tedy hodit zejména k fotoaparátům řad A7 a A9.

Samyang je znám hlavně svou řadou cenově výhodných manuálních objektivů pro zrcadlovky i bezzrcadlovky. Má však i dva AF modely, oba pro Sony E. K nim (50/1.4 a 14/2.8) nyní přibyl model třetí, 35/2.8. Jde o objektiv typu „pancake“ neboli palačinka. Tím se označují ty objektivy, které jsou svými rozměry širší, než delší. Daní za kompaktní rozměry je pak průměrná světelnost F2.8.

Výrobce se zcela zjevně snaží konkurovat obdobnému modelu Sony/Zeiss, který má stejné optické hodnoty i podobnou konstrukci. Samozřejmě je ale výrazně dražší (cca 25000).

Cena nového Samyangu byla uvedena jako necelých 300 dolarů. I v ČR tak bude oproti Zeissu zřejmě maximálně poloviční.

Podobný typ objektivu je pro bezzrcadlovky, sázející na svou kompaktnost, stěžejní.

Opticky je objektiv tvořen sedmi členy v šesti skupinách, z toho dva jsou asférické a jeden s vysokým indexem lomu.

Ostřit půjde již od vzdálenosti 0.35m.

Z těla přečnívá jen o 3.3cm a váha je téměř zanedbatelných 85.6g. Ješ tak kratší i lehčí, než alternativa přímo od Sony (37mm, 120g).

Oficiální tabulka specifikací:

MTF křivky:

Více informací: http://www.samyanglensglobal.com/…ct/detail.do…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram