Zveme Vás na 5. Brněnský FotoMaraton: 10. června

Další ze série FotoMaratonů se uskuteční 10. června v Brně. Novinkou oproti minulým ročníkům je e-FotoMaraton. Toho se můžete účastnit, až už jste kdekoliv. 

Tradiční Brněnský FotoMaraton započne v sídle Zoneru na ulici Nové sady 18 v Brně. Tam se budou v 9:30 losovat soutěžní témata. Výhodu však budou mít ti, kdo se zaregistrují předem. Namísto 100 korun registračního poplatku zaplatí jen polovinu. 

Do 11:00 se budou muset všichni účastníci ukázat na startu, aby se jim začal odpočítávat pětihodinový limit, během kterého musí nafotit pět soutěžních fotografií podle vylosovaných témat. Hodnotí se nápaditost, originalita či technické zpracování. Výherci budou odměněni zajímavými cenami.

Program:

  • 9:30 Zahájení soutěže a losování témat (proběhne i v přímém přenosu na YouTube, vylosovaná témata budou vyvěšena na fotografic­ky.guruzonerpress.cz a zveřejněna i na jejich facebookových stránkách)
  • 9:30–11:00 Registrace/pre­zentace a start účastníků
  • 14:00–17:00 Fotografické fórum (diskuze nejen nad fotografiemi)
  • 16:00 Ukončení odevzdávání soutěžních snímků (každý účastník má však svůj individuální limit 5 hodin od svého startu)
  • 18:00–19:00 Slavnostní vyhlášení výsledků

Protože ne každý bude moct být 10. června v Brně, Zoner si připravil pro letošek novinku - e-FotoMaraton. Toho se budou moci účastnit fotografové, ať už se nacházejí kdekoliv a stačí jim jen připojení k internetu. 

Program bude velmi podobný tomu klasickému. Losování témat mohou zájemci vidět živě, nemusí se však dostavit do Brna, ale přijde jim mail s pokyny. Čas budou mít až do čtvrté odpolední hodiny, kdy se uzavřou odevzdávárny. Vyhodnocení se však posune až na 14. června, přičemž se bude hodnotit podobně jako normální FotoMaraton a také se bude soutěžit o zajímavé ceny. Zde je možná pouze internetová registrace za poplatek 50 Kč.

Program e-FotoMaratonu:

  • 9:30 Zahájení soutěže a losování témat (shodná s klasickým FotoMaratonem)
  • 10:00 Registrovaným účastníkům budou na e-mail zaslána vylosovaná témata + postup, jak nahrávat soutěžní snímky prostřednictvím webového rozhraní
  • 10:00–16:00 Průběh samotné soutěže
  • 16:00 Ukončení odevzdávání soutěžních snímků (deaktivace webového rozhraní)
  • 14. 6. 2017, 19:00 Slavnostní vyhlášení výsledků v živém vysílání

V případě jakýchkoliv dotazů nebo komplikací se můžete obrátit na pořadatele Mi­roslava Kučeru: miros­lav.kucera@zo­ner.cz, tel.: 736 510 082.

Pochopitelně nezapomeňte ani na Pražský FotoMaraton 17. června!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram