Lenka Hatašová - výstava do pátku 3.2.

Lenku Hatašovou, známou fotografku (nejen) portrétů celebrit, budete moci vidět na Setkání fotografů 1.4.2017. Zatím můžete navštívit její výstavu, která trvá do pátku 3.2.2017 v budově Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (Senovážné náměstí 9, 8-17:00). Uvidíte zde fotografie z cesty po Izraeli.

Lenka Hatašová bude jedním z hostů Setkání Fotografů 1. dubna 2017. Připomínáme zatím její výstavu, která tento pátek končí:

Kde: Státní úřad pro jadernou bezpečnost, Se­novážné náměstí 9

Kdy: do pátku 3.2.2017, 8–17:00

O Lence Hatašové:

Lenka Hatašová prošla s fotoaparátem v ruce válečným bojištěm na Balkáně či tenisovými kurty slavného grandslamu.

Svět reportáží a dokumentaristiky opustila v 90.letech, kdy začala fotografovat pro média známé osobnosti kultury, sportu či politiky. Věnuje se výhradně stylizovanému portrétu a její fotografie zdobí titulní stránky magazínů, obaly desek českých zpěváků atd.

Její doménou je malba světlem a stínem, což je vlastně skutečný význam slova fotografie. Před časem publikovala sérii aktů v knize básní Paměť zrcadla i v rámci projektu Znovuzrozená, kde jsou akty součástí šansonového 2cd zpěvačky Renaty Drössler. Navrací se i k dokumentární fotografii, zejména při svých cestách po světě i v monotematických reportážích jako v případě Izraele, USA, Kuby atd.

Tvorba Lenky Hatašové: https://www.facebook.com/…Photography/

Přečíst si také můžete náš rozhovor s Lenkou: https://www.fotoaparat.cz/…rozhovor-len…

Portrét Báry Basikové, foto: Lenka Hatašová 


Lenka Hatašová – Setkání fotografů 2015

   


     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram