Test fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark II

Je tomu zhruba rok, co firma Canon dala na trh malý kompakt s označením PoverShot G7 X a dnes tu máme jeho modernizovaného nástupce se stejným označením, ale ve verzi Mk II. Co se změnilo? Nový tvar, nový procesor, nové funkce, nová cena.

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Následující obrázek ukazuje, jaké příslušenství je možné k fotoaparátu dokoupit. Trochu překvapením pro mne bylo, že v základní výbavě není kabel pro propojení fotoaparátu s počítačem. Trochu agresivní politika, jak „donutit“ uživatele používat Wifi.

ZÁVĚR

Neměl jsem možnost mít v ruce předchozí Canon G7 X, takže nemohu osobně porovnat s novou G7 X Mk II, ale mohu říci, že tento fotoaparát rozhodně patří do vyšší třídy kompaktů, ať již propracovaným a kvalitně zpracovaným tělem přístroje, tak i programovým vybavením a množstvím funkcí. Je to typický představitel domácího rodinného fotopřístroje, který by vám měl dávat výborné výsledky a dostatečně kvalitní fotografie a záznamy videa pro vaše rodinná alba. Osobně mu jako představiteli své třídy kompaktů nemám co vytknout, rychlost i odezvy jsou příjemně rychlé a nezdržují, vysoká světelnost je výbornou předností a rozsah zoomu 24mm –100mm je dostatečný pro většinu rodinných snímků. V kombinaci s nízkou clonou je rozhodně lepší alternativou, než velké a těžké kompakty „pyšnící“ se vysokým rozsahem zoomu, který je v mnoha případech naprosto zbytečný a také bývá výsledkem velkého kompromisu na kvalitu kresby. To zde určitě neplatí.

TESTOVACÍ SNÍMKY

Najeďte myšítkem či rozklikněte pro expoziční informace. Druhý rozklik otevře plné rozlišení:

Canon PowerShot G7 X Mark II, 8.80 mm, F9.0, ISO 500, 1/125 s, WB Automatick?, kompenzace 0 EV

Canon PowerShot G7 X Mark II, 8.80 mm, F1.8, ISO 250, 0.3 s, WB Automatick?, kompenzace 0 EV Canon PowerShot G7 X Mark II, 36.80 mm, F3.5, ISO 125, 1/1000 s, WB Automatick?, kompenzace 0 EV
Canon PowerShot G7 X Mark II, 27.86 mm, F2.8, ISO 400, 1/400 s, WB Automatick?, kompenzace -1/3 EV Canon PowerShot G7 X Mark II, 16.58 mm, F7.1, ISO 160, 15.0 s, WB Automatick?, kompenzace -2/3 EV

Za zapůjčení děkujeme společnosti Canon

Canon PowerShot G7 X Mark II lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • oldabasak
    oldabasak
    24.12.2016 12:10

    Docela by mě zajímalo, jaké je reálné ohnisko na širokém konci. Ta oprava zkreslení je velice silná. Zda 24mm je po opravě, nebo výchozí Raw. To by pak klidně mohlo být i 28mm, odhadem. Další negativní věc je, že narovnání zkreslení má negativní vliv na kresbu, hlavně v rozích.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    24.12.2016 16:46
    Reaguje na oldabasak 24.12.2016 12:10:

    "Docela by mě zajímalo, jaké je reálné ohnisko na širokém konci. Ta oprava..." - zobrazit celý komentář

    Těch 24mm je počítáno po opravě. Ale jinak ano, vliv na kresbu v rozích to samozřejmě má. Bohužel, opticky korigovaný objektiv by nešel složit do kapsy.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram