EIZO: nové grafické monitory CG2730 a CS2730

Společnost EIZO uvádí na trh dva nové modely 27 palcových monitorů řady ColorEdge s hardwarovou kalibrací, které cílí na uživatele z oblasti fotografie, grafického designu a postprodukce videa.

Oba dva nové modely ColorEdge disponují roz­lišením 2K, tedy WQHD (2560 × 1440 bodů) – to je o 60 % více pixelů než monitory s rozlišením 1920 x 1200.

CS2730 i CG2730 je osazen panelem typu LCD IPS se širokým barevným rozsahem (Wide Gamut) o poměru stran 16:9, jenž pokrývá 99 % barevného prostoru AdobeRGB.

Výrobce tvrdí, že zásluhou 16bitové Look-Up-Table (LUT) se oba monitory ColorEdge vyznačují co nejpřesnějším podáním barev a barevnou hloubkou bez artefaktů v podobě falešných pruhů nebo obrysů na rozhraní barevných tónů.

Jako výhodu grafických monitorů (ColorEdge) EIZO uvádí, že každý jednotlivý monitor řady je přímo v továrně přesně proměřen. U kaž­dého přístroje je přitom továrně zkalibrována křivka gama. Homogenita a barevná jednotnost je u každého jednotlivého panelu továrně také změřena a zkorigována

Oba monitory nabízejí vstupy DVI-D, HDMI a DisplayPort.K dis­pozici je rovněž rozbočovač USB ver.3 se dvěma konektory pro upstream (pro připojení dvou PC) a třemi konektory pro downstream, z nichž jeden je dimenzován pro nabíjení externích USB-zařízení.V balení naleznete také kalibrační software EIZO ColorNavigator.

Co se designu týče, žádná revoluce se nekoná, ale rámeček monitoru je nyní po celém obvodu stejně široký a je ve srovnání s předchozími produkty cca o 46% užší. Hloubka monitoru je o 30% tenčí.

CG2730 

Vyšší model CG2730 vybaven vestavěným kalibračním senzorem. Senzor je sladěný s konkrétní obrazovkou a slouží
ke kalibraci a nastavování profilů. Vestavěný senzor umožňuje i automatickou rekalibraci.


CG2730 disponuje také 98% pokrytím barevného prostoru DCI-P3.

Displej je vybaven technologií True-Black

V balení CG2730 je rovněž profesionální stínítko v ceně.

44.690 Kč včetně DPH

CS2730

Nižší model je rovněž vybaven hardwarovou kalibrací, ale některé pokročilé funkce CG2730 nebo třeba stínítko v ceně mu chybí.

Cena je 27.190 Kč včetně DPH

Na oba monitory EIZO je 5 let záruky.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram