Phase One - dva nové zoom objektiv pro XF

Phase One uvádí dva zoom objektivy pro středoformátový systém XF: Schneider Kreuznach 40-80mm LS F4.0-5.6 a Schneider Kreuznach 75-150mm LS F4.0-5.6. Oba objektivy pokryjí plné políčko formátu 645.

Stativy Leofoto

Phase One uvádí dva zoom objektivy s modrým kroužkem s brandem Schneider Kreuznach pro svůj středofor­mátový systém XF: Schneider Kreuznach 40–80mm F4.0–5.6 LS a Schneider Kreuznach 75–150mm F4.0–5.6 LS .

Připojí se tak k existujícím pevným sklům 110mm F2.8 LS a 240mm F4.5 LS jako první zoomy systému.

Jsou určeny pro velikost senzoru až 53.7×40.4mm, což přibližně odpovídá použitelné ploše filmového formátu 645. Jde tedy v terminologii středoformátu o fullframe 645.

Jen pro doplnění, současná generace fullframe 645 senzoru nabídne rozlišení 100MPx, přičemž by ho objektivy neměly mít problém „nakrmit“. Menší 50MPx senzor pak má velikos 44×33mm. Díky ořezu na něm půjde využít nejkvalitnější střed obrazového pole.

„LS“ znamená „Leaf Shutter“, tedy centrální závěrku. Díky ní je možno synchronizovat s blesky až do 1/1600s.

Objektiv 75–100 je již k dispozici, 40–80 má být od 1. srpna. Ceny jsou­:

  • Schneider Kreuznach 75–150mm LS F4.0–5.6: 5.490 EUR
  • Schneider Kreuznach 40–80mm LS F4.0–5.6: 7.990 EUR

Oba objektivy jsou vyvinuty společností Schneider Kreutznach a vyráběny japonskou pobočkou Phase One.

Více na https://www.phaseone.com

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Doporučujeme: Nejlepší širokáče pro zrcadlovky
Doporučujeme: Nejlepší širokáče pro zrcadlovky

Ši­ro­ko­úhlé ob­jek­tivy ne­boli ši­ro­káče jsou mezi fo­to­grafy ob­lí­bené, ale ne vždy je snadné se mezi nimi vy­znat. Proto při­ná­šíme pře­hled nej­lep­ších ši­ro­ko­úh­lých ob­jek­tivů pro Ni­kon a Ca­non.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram
Setkani fotografu

Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a marketingovým účelům soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace