Manuální objektiv DZoptics Kerlee 35mm F1.2 pro DSLR

Na trh netradičních objektivů přichází další hráč - DZoptics - a je, jak jinak, z Číny. Přináší manuální objektiv určený hlavně pro fullframe zrcadlovky (Canon, Nikon, Pentax a bezzrcadlovky Sony). Jde o ohnisko 35mm a má špičkovou světelnost F1.2. Dokonce je to první DSLR objektiv v této kombinaci ohnisko/světelnost na světě.

Jako vždy je otázkou, zda bude objektiv nabízet kromě dobré světelnosti i dostatečnou kvalitu. Nedůvěra bývá v případě podobných neznačkových objektivů právem velká, ale již několikrát se ukázalo, že objektivy podobných výrobců nemusí být vůbec špatné, naopak mohou být i velmi dobré, viz čínský Mitakon nebo dnes už uznávaný korejský Samyang.

Celým jménem se novinka jmenuje DZOptics KERLEE 35mm F1.2.


DZoptics nenechává nic náhodě a po čínském způsobu jde úspěchu naproti i designovými prvky odkazujícími na Leicu a Zeisse.

Zajímavostí je na objektivu hned několik: kromě výtečné světelnosti F1.2 je to pak třeba 14-ti lamelová clona či přepínač pro tichý / klikací chod clonového kroužku (tichý je lepší pro video, polohovaný pro clonění při fotografování s okem na hledáčku).

Opticky je objektiv tvořen 11 členy v 10 skupinách, z toho jeden člen je typu ED.

Ostří se ručně, výrobce slibuje tichý a dlouhý chod ostřícího prstence.

Zaostřit jde již na 0.3m.

Závit na filtry má průměr 72mm.

Objektiv váží kolem 690g (v závislosti na bajonetu), což je podobně jako konkurenční Samyang 35mm F1.4 (cca 660g).

Dostupnost a cena zatím není jasná.

Pro ty, kteří se nebojí zabrousit pro samply na jakési čínské fórum, odkaz je zde. Nevypadají špatně, ale jsou to jen fotky ve webovém rozlišení.

WenTaiDaShu

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram