Miggo - kickstarterová kampaň na fotogrip 'Pictar' k iPhonu

Fotíte rádi mobilním telefonem (v tomto případě iPhonem) ale chybí vám lepší úchop a více ovládacích prvků? Řešení by chtěl nabídnout výrobce netradičního fotopříslušenství Miggo, který spustil Kickstarterovou kampaň na přídavný grip s ovladači k iPhonu.

Grip obsahuje několik tradičních ovladačů (mechanickou spoušť, rollery…), které vám umožní držet a ovládat váš iPhone jako tradiční fotoaparát (tedy něco podobného, jako měla svého času Nokia, jen dotaženo dál).

Bude k němu potřeba příslušná aplikace, která umožní komunikaci s telefonem a tím nastavení parametrů či exponování snímku.

Zajímavý je způsob, kterým by spolu měly grip a telefon komunikovat: nepůjde ani o Bluetooth, ani připojení přes Lightning port, ani přes Wi-fi. Půjde o vysokofrekvenční zvuk, který bude aplikace sledovat skrze přístup k mikrofonu. Každý ovladač bude vysílat na jiné frekvenci a mobil (přesněji aplikace) tak pochopí, co jste chtěli udělat.

Aplikace by měla mít přístup k nastavením fotoaparátu, ke kterým se při použití aplikace dodávané v telefonu nedostanete.

Ovladače na gripu by měly být uživatelsky nastavitelné. Od výroby se počítá s nastavením spoušť, kompenzace expozice, digitální zoom a přepínání přední/zadní kamerky.

Kromě ovladačů na něm najdete sáňky (bez kontaktů) a závit pro stativ (samozřejmě mimo osu objektivu:-)

Grip je stavitelný a nasadíte ho na všechny iPhony kromě největšího 6s. Pro ten se v případě úspěchu chystá větší „Pictar Plus“.

Baterie bude standardní, byť speciálního typu – CR 1/2 AA.

Pro více informací mrkněte na stránky výrobce: https://mymiggo.com

Pro Kickstarterovou kampaň klikněte zde: https://www.kickstarter.com/…ymiggo/picta…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram