Lomography spouští Kickstarterovou kampaň na Achromat 64/2.9

Společnost Lomography, známá "hravými" fotoaparáty, filmy a objektivy spouští crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru na nový (starý) objektiv Achromat 64/2.9 Art Lens - první komerčně dostupný fotografický objektiv z r. 1839, používaný pro daguerrotypie. 

Lomography na Kickstarteru spouští kampaň na věru netradiční (či možná právě velmi tradiční?) objektiv.

Pokud na Kickstarteru v kampani přispějete určitou částkou, můžete ho získat dřív, výhodněji nebo ve speciální verzi. Ceny jsou od 400 dolarů.

Půjde o repliku prvního objektivu pro daguerrotypii, což byla první komerčně rozšířená metoda fotografie, kdy se obraz zachycoval na lesklé stříbrné destičky. Protože byl příliš náchylný k poškození, zasklíval se.

Daguerreotype Achro­mat 64/2.9 Art Lens půjde zaclonit až na F16, ale ne pomocí běžné clony – k dispozici budou vkládací destičky s různými „kreativními“ tvary clonového otvoru. Ty budou tří typů (Standard, Lumière, a Aquarelle) a různých clonových hodnot.


Objektiv bude k dispozici v barvě mosazi nebo černě lakovaný.

Dodávat se bude v bajonetech Canon EF a Nikon F. Případně bude možné je přes adaptér namontovat na bezzrcadlovky (vzhledem k tomu, že zde není žádná elektronika ani mechanické spárování s tělem).

Pokud máte zájem, kampaň na Kickstarteru je zde.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram