Novinky

  • Jarní aktualizace Zoner Photo Studio

    Všestranný program pro správu a úpravu fotek Zoner Photo Studio X přináší v jarní aktualizaci kompletní kontrolu nad barvami ve fotografii, zrychlenou práci v modulu Vyvolat a pokročilé funkce v online galerii Zonerama.

     0
  • FotoSoutěže v Galerii FotoAparát.cz - únor 2020

    Každý měsíc se můžete zúčastnit několika soutěží v naší galerii. Každá má přitom trošku jiná pravidla, soutěž Okem Profesionála hodnotí zkušený fotograf, dvouměsíční soutěž zase všichni z naší fotogalerie, Téma dne si určujete sami a má unikátně pouze slovní hodnocení. Jako výzvu nabízíme téma "Nízká hladina světla", kde inspiraci můžete čerpat ze seriálu "Škola světla Jana Pohribného".

     7
  • FUJIFILM představuje nový objektiv FUJINON XC35MMF2

    FUJIFILM Corporation oznámil rozšíření řady výměnných objektivů X Series pro digitální fotoaparáty o kompaktní objektiv FUJINON XC35MMF2, který je na trh uveden na konci února. Maximální hodnota clony je F2 a ohnisková vzdálenost objektivu je 35 mm (odpovídá 52 mm u 35mm ekvivalentu). Minimální zaostřovací vzdálenost tohoto objektivu je 35 cm, díky čemuž dosahuje maximálního zvětšení 0,14x. Hmotnost tohoto kompaktního a lehkého objektivu je pouhých 130 g, což z něj dělá třetí nejlehčí objektiv pro fotoaparáty FUJIFILM X Series.

  • Nový fotoaparát FUJIFILM X-T200

    V únoru 2020 uvádí FUJI na trh nový fotoaparát FUJIFILM X-T200. Co nabízí? Nový kompaktní CSC digitální fotoaparát s lehkým kompaktním tělem vybavený nově navrženým elektronickým hledáčkem, rychlou detekcí a automatickým ostřením na obličej, možností pořizovat snímky v rozlišení 24,2 Mpx, sériové snímání rychlostí 8 FPS a záznam videa v kvalitě 4K UHD.

  • Finalisté Sony World Photography Awards 2020

    Světová fotografická organizace s potěšením představuje finalisty a fotografy zařazené do užšího výběru v profesionální soutěži Sony World Photography Awards 2020. Přinášíme také podrobnosti o nových fotografických projektech příjemců grantu Sony Professional Grant 2019. Práce finalistů skupiny profesionálních soutěžících i příjemců grantů se letos v dubnu představí v rámci výstavy Sony World Photography Awards 2020 v galerii Somerset House.

     2
  • Novinka Nikon D6 - FF jednooká zrcadlovka

    Společnost Nikon dnes představuje svou novou vlajkovou digitální jednookou zrcadlovku: Nikon D6. Fotoaparát s velikostí senzoru formátu kinofilmu - tzv. full frame - je nástupcem úspěšného modelu Nikon D5 a je určen především profesionálům, ať už fotografují zpravodajské události či mezinárodní sportovní akce. 

  • Nová bezzrcadlovka OLYMPUS OM-D E-M1 Mark III

    Olympus dnes představil nový model, profesionální bezzrcadlovku OM-D E-M1 Mark III. Lze ji zařadit (kam i svým názvem patří) mezi špičkový model OM-D E-M1X a předchůdce OM-D E-M1 Mark II. Co umí nového? O tom píšou wildife fotografové Petr Bambousek a Rosťa Stach, kteří s ním už krátce fotili.

     3
  • FUJIFILM představuje nový fotoaparát FUJIFILM X100V

    X100V, pátý model řady Fujifilm X100, prošel oproti předchozímu modelu zásadní modernizací. Nový je nově navržený objektiv 23mm/F2, vylepšený hybridní hledáček, odolnost vůči povětrnostním vlivům* nebo nový výklopný zadní LCD displej. Fujifilm X100V je vybaven snímačem X-TransTM CMOS4** a X-Processorem 4, díky nimž se z něj stává snadno použitelný a sofistikovaný nástroj. Je určen všem kreativcům od profesionálů po každodenní fotografy. X100V patří do řady ikonických, snadno přenosných a zábavných prémiových digitálních fotoaparátů řady X100.

  • Laowa 65 mm f/2,8 2X Ultra Macro

    Laowa představuje nový objektiv 65 mm f/2,8 2X Ultra Macro, který je určen pro APS-C snímače. Zvětšení má 2:1, hmotnost 335 g. Optická soustava je složena ze 14 členů v 10 skupinách (z toho 3 s nízkým rozptylem světla Extra-Low). Irisovou clonu tvoří 9 lamel. Minimální zaostřovací vzdálenost je 17 cm. Určen pro bajonety Canon M, Fuji X, Sony E.

  • Laowa 4 mm f/2,8 Fisheye

    Laowa rozšiřuje portfolio objektivů 4 mm f/2,8 Fisheye o bajonety Canon M, Fuji X a Sony E. Ostření má manuální, úhel záběru 210°. Je určen pro APS-C čipy. Hmotnost má 135 gramů. Prodává se od února 2020.