Firmware update pro bezzrcadlovky Nikon Z7 a Z6

Společnost Nikon na trh uvedla firmware verze 2.0, který napomůže rychlosti mirrorless full frame fotoaparátů Nikon Z7 a Z6.

Součástí aktualizace jsou primárně tyto tři funkce  rozlišující možnosti vizuální tvorby:

1. AUTOMATICKÉ ZAOSTŘOVÁNÍ S DETEKCÍ OČÍ V REŽIMU FOTOGRAFOVÁNÍ

Nová funkce automatického zaostřování s detekcí očí v režimu automatické volby zaostřovacích polí (AF-S, AF-C) automaticky detekuje lidské oči a zaostří na ně. Když funkce detekuje oči více lidí, můžete multifunkčním nebo pomocným voličem vybrat oko, na které má fotoaparát zaostřit, a to i při pohledu do elektronického hledáčku. Po pořízení snímku si můžete snadno ověřit, že je snímek zaostřen. Stačí stisknutím tlačítka OK zvětšit prohlížený snímek na oko, na které měl fotoaparát zaostřit.

2. ROZŠÍŘENÍ PRACOVNÍHO ROZSAHU AUTOMATICKÉHO ZAOSTŘOVANÍ PŘI NÍZKÉ HLADINĚ OSVĚTLENÍ

Nový firmware umožňuje zrychlení automatického zaostřování při záznamu tmavých nebo slabě osvětlených scén, a to při fotografování i při záznamu videosekvence. U modelu Z 7 se rozšiřuje pracovní rozsah automatického zaostřování z –1 EV na −2 EV a u modelu Z 6 z −2 EV na −3,5 EV. Když ve fotoaparátu Z 6 zapnete automatické zaostřování pro nízkou hladinu osvětlení, bude dostupný pracovní rozsah automatického zaostřování pro nízkou hladinu osvětlení rozšířen z −4 EV na −6 EV.

3. AUTOMATICKÉ ŘÍZENÍ EXPOZICE BĚHEM RYCHLÉHO SÉRIOVÉHO SNÍMÁNÍ

Dříve byla při rychlém sériovém snímání expozice pevně nastavena při pořízení prvního snímku série. S firmwarem verze 2.0 však přichází podpora automatického řízení expozice během rychlého sériového snímání (rozšířeného), díky čemuž mohou fotoaparáty měřit expozici průběžně, stejně jako zaostřují. Proto mohou být všechny snímky série pořízené rychlým sériovým snímáním nejen zaostřené, ale také optimálně exponované s ohledem na změny jasu scény během expozice snímků série.

Nový firmware si můžete stáhnout (zdarma) z centra stahování Nikon.


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram