Vítězné fotografie soutěže "Mazlíčci" (12.12.-12.2.)

Od 12.12. do 12.2. probíhala v naší galerii soutěž na téma "Mazlíčci". Partnerem soutěže byla společnost Focus Nordic, která věnovala prvním třem vítězům ceny.

Podívejte se na galerii vítězných fotografií a přečtěte si rozhovor s vítězi v dnešním článku.

Ze všech soutěžních fotografií na téma „Mazlíčci“ vybrali přímo naši čtenáři deset nejlepších a ty najdete v článku i s odpověďmi autorů na naše zvídavé dotazy ohledně vzniku fotografie či použité techniky. Tři soutěžící s nejvyšším ziskem bodů obdrží hodnotné ceny od partnera soutěže Focus Nordic:

1. Místo – LEXAR Professional 1000X SDHC/SDXC UHS-II 64GB

2. Místo – LEXAR Professional 1000X SDHC/SDXC UHS-II 32 GB

3. Místo – LEXAR Professional 633X SDHC/SDXC UHS-I U1/U3 32 GB

Právě teď můžete soutěžit v další dvouměsíční fotosoutěži „Silueta“, která trvá do 12.4. 2018:

Novou soutěžní fotogalerii naleznete zde.

Ceny do právě probíhající soutěže věnuje firma Focus Nordic. Konkrétně:

  1. místo: nabíječka Hähnel Procube 2 (dle vl. výběru)
  2. místo: baterie Hähnel Extreme (dle vl. výběru)
  3. místo: nabíječka Hähnel Unipal Plus

Cena za 1. místo v právě probíhající soutěži – nabíječka Hähnel Procube 2

1. místo: Jasmine77 – Honey v říši divů

O fotografii: Fot­ka vznikla při podvečerním válení v trávě. Bylo krásně teplo, já seděla opodál a snažila se ukořistit nějakou zajímavou momentku. Tuto fotografii mám obzvlášť ráda. Honey už se mnou je desátým rokem, je to moje srdeční záležitost, kamarádka a parťačka. A tak jsem moc ráda, že stojíme na bedně spolu. Nikdy nevím, kolik takových příležitostí ještě budeme mít. 

Technika: Fotila jsem Nikonem D5200 a Tamronem 70–200 f/2.8

2. místo: Miroslav Kiš – Leila

O fotografii: „Le­ila“ má velikou radost a tu právě měla, když napadlo to množství sněhu před pár týdny. No a v Dobříšském zámeckém parku to bylo jako v pohádce.

Nezbývalo nic jiného než na Nikon D750 nasadit 105.0 mm f/2.8 a cvakat.

3. místo: Ilona Rosenkrancová – všechno vidím

O fotografii: Už dlouho jsem měla v hlavě tuto fotku, ale nikdy se mi nepodařilo vystihnout správné podmínky. Až pak loni na podzim, kdy jsem zůstala několik měsíců v rekonvalescenci doma a několik týdnů dokonce jenom v posteli po vážnější operaci. Byl podzim, všichni kolegové vyráželi do přírody a já musela jenom ležet, a bylo mi líto, že nemohu s nimi. Vyndala jsem foťák z batohu, abych se na něj alespoň mohla dívat a sem tam cvaknout něco ze života doma.

A pak se to stalo, náš kocour vykoukl ze dveří přesně tak, jak jsem si dlouho představovala a v poklidu mě sledoval, co dělám. Přímo na hlavu mu zasvítil jeden jediný sluneční paprsek. A to byla přesně ta chvíle, na kterou jsem čekala již delší čas. Udělala jsem jediný snímek. A kocour se zase vytratil. 

Technika: Olympus OMD E-M5 MARK II, použitý objektiv M. Zuiko digital 40 – 150mm, 1:28 PRO

Věnuji se především focení krajiny a přírody. Také mám v oblibě focení večerních měst a jejich krásu ve světlech pouličních lamp a neonů. Především na svých cestách se věnuji reportážní fotografii, která zachycuje život obyčejných obyvatel a místní kulturu. Čas od času také propadnu makrofotografii. 

4. místo: mrackova.com – Šeltie v broskvovém sadu

O fotografii: Fot­ka vznikla v kvetoucím broskvovém sadu ovocnářského družstva pro chovatelskou stanici šeltií z Duhové zahrady.

Technika: Foceno bylo na Nikon D750 a Sigmu art 135 mm.

Nejčastěji fotím domácí mazlíčky, takže toto téma bylo pro mne na míru ušité :)

5. místo: mrackova.com – Obejmi mě

O fotografii: Fot­ka vznikla v Průhonickém parku a zapózovali na ni Lotka a Charlie.

Technika: Foceno bylo na Nikon D750 a Sigmu art 135 mm.

6. místo: Eva Stawarczyková 2 – Blízkost

O fotografii: Ačkoliv fotka vypadá velmi klidně, holčička ležící na mojí fence je pěkná divoška, a tak jsem měla na záběr pouhých několik vteřin. Foto vzniklo neplánovaně na grilování u mých přátel.

Technika:Canon EOS 5D mark ii a Canon 135L f/2

Nejčastěji fotím rodinky s dětmi, pracuji jako rodinný fotograf. Zvířata do svých fotek zapojuji vždy, když je to možné. Většinou fotím venku, ale aktuálně jsem si zamilovala také domácí lifestylové focení, ve kterém vidím velký smysl. Na moje fota můžete mrknout na mém webu www.evines.cz ;)

7. místo: Skřipský Michal – Hrátky na sněhu

O fotografii: Fo­tografie byla naprosto neplánovaná, se ženou jsme toho dne šli fotit východ slunce na Lysé hoře. Výstup sněhem však trval déle, než se předpokládalo a východ jsme nestihli. Bylo krásné počasí a tak jsme si hráli se psem a zkoušeli různé “hlouposti”, a tak vznikla tato fotka.

Technika: Fuji X-T1, Fujinon 18–55/2,8–4

Nejčastěji fotím krajinu, zvířata a portrét.

8. místo: rawi – Eliška

9. – 10. místo: Skřipský Michal – Náš Bandita

O fotografii: To­ho dne jsme si přinesli kocourka a líbil se nám tolik, že jsme si ho museli ihned vyfotit. Externí blesk a malý softbox umožnil navodit atmosféru malého studia. :)

Technika: Sony A7 II, Sigma 35/1,4 ART

Nejčastěji fotím krajinu, zvířata a portrét.

9. – 10. místo: Jaroslav Cigánik- DIGI

Vítězům blahopřejeme!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Ilona Rosenkrancová
    Ilona Rosenkrancová
    01.03.2019 10:13

    Všem moc děkuji za hlasy, díky kterým získala fotografie našeho kocoura 3. místo v soutěži. Udělalo mi to velkou radost! Ještě jednou díky a blahopřeji i dalším oceněným fotografům.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (6)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram