Novinky

  • Okem profesionála - téma na říjen 2015: Barvy podzimu

    Téma seriálu Okem profesionála na měsíc říjen je: "Barvy podzimu".
    Pokud chcete mít své fotografie zhodnoceny profesionálním fotografem Milanem Šustou, pošlete nám je do konce října na adresu: fotoaparat@fotoaparat.cz. Maximální počet fotografií jsou dvě, 800 px delší strana.
    Více informací v dnešním článku.

  • Nové objektivy Samyang 21mm F1.4 a 50mm F1.2

    Korejský výrobce objektivů Samyang představil dvě novinky – objektivy pro bezzrcadlovky s crop faktorem: 21mm F1.4 a 50mm F1.2. Slibuje tak možnost dosáhnout krátkých expozičních časů a malé hloubky ostrosti. Zároveň by pokročilá optická konstrukce měla zajistit kvalitu obrazu a plně manuální ovládání zároveň nízké rozměry a rozumnou cenu.

     0
  • Digitální foto č. 142

    Dovolenou má každý rád, ale fotografické záměry jdou často dost špatně dohromady s rodinnými plány – když člověk podesáté za hodinu vytáhne stativ a začne komponovat krajinářský záběr, tváří se jeho nejbližší většinou už trochu nevrle, zvláště když se to opakuje den co den. Pokud se vám to stává též, nejspíš je čas přestat fotografováním rušit rodinné akce a vydat se na regulérní fotoexpedici. Jak ji naplánovat se dozvíte v tomto čísle.

  • Zpráva z 5. Šumavského FotoMaratonu 12. 9. 2015

    V městě Kašperské Hory na Šumavě se v sobotu 12. září 2015 uskutečnil již 5. ročník unikátní fotografické soutěže Šumavský FotoMaraton. V dnešním článku najdete krátkou reportáž z akce, kterou pořádal FotoAparát.cz, FotoInstitut.cz a Centrum FotoŠkoda. Také si můžete prohlédnout vítězné fotografie, fotografie z konání akce i předávání cen a celkové pořadí soutěžících.

  • Nenechte si ujít FOTOEXPO 2015

    Třetí ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO startuje 17. října 2015 v Národním domě na Vinohradech. Padesát prezentovaných značek, více než třicet přednášejících a čtyřicet audiovizuálních projekcí, přednášek a workshopů. FotoAparát.cz bude u toho!

  • Tipovací soutěž Nikon Kalendář

    Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2016 se od 1. 9. 2015 dostává do další etapy, a tou je tipovací soutěž v galerii přihlášených fotografií na téma „Představivost vládne světu“. Až do 31. srpna měli všichni nadšení profesionální i amatérští fotografové možnost do soutěže posílat své fotografie pořízené fotoaparátem značky Nikon. Přijímání soutěžních fotografií bylo ukončeno a od 1. září do 20. září je možné zúčastnit se 1. kola tipovací soutěže.

  • Objevte novou prodejnu Megapixel v Brně, vyzkoušejte workshopy zdarma

    Fotografové z okolí Brna se konečně dočkali: nová, velká prodejna Megapixel na Londýnském náměstí 1 přináší zázemí a domov pro každého fotografa. V rámci slavnostního otevření, které se koná již tento čtvrtek 3. 9. jsou pro návštěvníky připraveny praktické workshopy zcela zdarma a podle slov budou následovat do budoucna i další. Na prodejně tento den budou i zástupci a lektoři fotografických značek. Co vás čeká tedy tento čtvrtek?

  • 5. Šumavský FotoMaraton 12. 9. 2015 - kompletní pravidla

    5. Šumavský FotoMaraton 12. 9. v Kašperských Horách se pomalu blíží. Cílem soutěže je nafotit 5 témat za 5 hodin. Hostem soutěže bude světoznámý fotograf Robert Vano.
    Seznamte se s kompletními pravidly akce v dnešním článku.
    www.fotomaratony.cz

  • Tipovací soutěž Nikon Kalendář 2016

    Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2016 se od 1. 9. 2015 dostává do další etapy, a tou je tipovací soutěž v galerii přihlášených fotografií na téma „Představivost vládne světu“. Až do 31. srpna měli všichni nadšení profesionální i amatérští fotografové možnost do soutěže posílat své fotografie pořízené fotoaparátem značky Nikon. Přijímání soutěžních fotografií bylo ukončeno a od 1. září do 20. září je možné zúčastnit se 1. kola tipovací soutěže.

  • Digitální foto 141 – srpen 2015

    Akt má ve výtvarném umění i ve fotografii bohatou tradici. A není divu, tvary, křivky a tóny lidského těla v sobě mají obrovský tvůrčí potenciál. Na druhou stranu se jedná o trochu choulostivý a fotograficky poměrně náročný žánr, zvláště pro méně zkušené tvůrce. To ovšem neznamená, že by se ho kdokoli měl obávat – stačí pár základních rad a můžete se pustit do práce. A právě za tímto účelem vznikl tento průvodce. Časopis Digitální Foto magazí vám ukáže, jak se dělají stylové moderní umělecké akty, ale to zdaleka není vše. Na závěr si připravil jednu specialitu – výrobu kyanotypií neboli modrotisků, pozoruhodné kombinace digitální a klasické techniky. Je to jako opravdové kouzlo – čtěte dál a uvidíte sami…