Novinky

  • Tři nové Nikkory - 24-70/2.8 VR, 24/1.8 a 200-500/5.6 VR

    Bylo na čase:-) Nikon aktualizoval svůj základní světelný zoom pro fullframe těla 24-70mm a uvedl "levný" světelný širokáč 24mm a extrémní zoom teleobjektiv 200-500mm. Přinášíme i srovnání s alternativami od Canonu - zatím jen "papírové", ale na test se určitě můžete těšit také!

     0
  • Fotografie týdne z naší FotoGalerie – II/2015

    Již podruhé v letošním roce se formou článku vracíme k rubrice Foto Týdne. Na FotoAparát.cz, na stránkách FotoInstitut.cz a na našem Facebooku se můžete pravidelně setkat s výběrem tvorby fotografů z naší FotoGalerie. Autorům Fotografií týdne gratulujeme! Pojďme se na fotky podívat a také si přečíst něco „ze zákulisí“.

     0
  • Zpráva z 3. Pražského FotoMaratonu 27. 6.

    V sobotu 27. 6. se v celé Praze konal již 3. ročník soutěže Pražský FotoMaraton - unikátní fotografické soutěže pro všechny, kteří rádi fotí. Cílem soutěžících bylo za 5 hodin vyfotografovat 6 soutěžních snímků. Ale to není vše – fotografie měly přesně zadaná témata jednotlivých kategorií a soutěžící je museli vyfotografovat v určeném pořadí. Jak to celé dopadlo se dozvíte v dnešním článku.

  • Digitální foto č. 139 – červen 2015

    Městské prostředí rozhodně není na zajímavé fotografické motivy a příležitosti skoupé. Mrakodrapy ze skla a betonu, rušné ulice plné lidí, auta, cyklisté, to vše si přímo říká o to, aby se kolem prošel všímavý fotograf s potřebnou výbavou. Ve městě se dá fotografovat celá řada žánrů o kterých se dočtete v novém čísle časopisu Digitální Foto. Čtenář se dozví, jak se nejlépe postarat o působivé černobílé fotografie architektury, o záběry z výšky či krásná panorámata. Inspiraci si tu najde každý.

  • Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2016

    Společnost NIKON spol. s r.o. pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky oblíbenosti, které se těší mezi fotografy, se letos dostává již do 7. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

  • Kompletní pravidla 3. Pražského FotoMaratonu - 27. 6.

    3. Pražský FotoMaraton je již za dveřmi - tuto sobotu 27. června.
    Přečtěte si kompletní pravidla - letos jsme například zrušili multiexpozice.
    Registrujte se již nyní pro slevu 50Kč na startovném.

  • Historické okénko: Petzvalův objektiv

    Kdo byl Jozef Maximilián Petzval, a jaký byl jeho přínos pro moderní fotografii? Odpověď na tuto otázku se skrývá třeba v produkci společnosti Lomography society.
    Nejsou to ti s těmi trendy plastovými fotoaparáty pro mládež, ptáte se? Ano i ne: jejich poslední výtvor je zajímavý i pro všechny milovníky fotografické historie – na trh se díky nim vrátil jeden z prvních „moderních“ portrétních objektivů, pradědeček vašich Canonů 85/1.2 atd. – Petzvalův objektiv. Aktuálně dokonce ve vylepšené verzi „bokeh control“

     0
  • Zpráva ze slavnostního vyhlášení cen 10. ročníku FotoAkademie

    Ve čtvrtek 21. května 2015 se v sídle společnosti Olympus v Praze, konalo slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního X. ročníku fotografické soutěže Olympus FotoAkademie 2014/2015, určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR. Přinášíme vám zprávu z akce.

  • Digitální foto č. 138 – květen 2015

    Už vás nudí pořád ty samé záběry stále stejných scén? Digitální foto má pro vás dvanáct stran zajímavých rad od pěti fotografů, kteří vesměs patří k nejlepším a nejoriginálnějším krajinářům současnosti… Na plakátu formátu A1 najdete 24 způsobů, které vám pomohou efektivně pracovat se studiovými záblesky. Plakát se může stát užitečným „tahákem“ a zároveň pěknou dekorací vašeho ateliéru. A až všechny způsoby svícení dostanete pod kůži, stačí plakát otočit. Na druhé straně najdete působivý portrét.

  • Byli jsme u toho: Panasonic Lumix G7

    Novinka Panasonicu Lumix G7 z tohoto týdne nás zaujala několika funkcemi. V naší poslední recenzi Lumixu (LX100) jsme vás seznámili s funkcí 4K Photo. G7 ji zase o něco vylepšuje. Z dalších funkcí přibylo třeba automatické panorama.
    FotoAparát.cz byl u světové premiéry na Mallorce a tak vám přinášíme i první fotografie.

     0