Fototesty

  • Test fotoaparátu Nikon D70s

    20.dubna letošního roku, představil Nikon novou verzi velmi populární digitální zrcadlovky D70, která nese označení D70s. Jistě si mnoho uživatelů a zájemců o digitální techniku položí otázku, jak moc se nová verze liší od té původní a jakým směrem se celkově bude vyvíjet nabídka digitálních zrcadlovek této značky. O tom všem se dočtete v následujícím článku.

  • Test fotoaparátu Nikon Coolpix 5600

    Nikon Coolpix 5600 je malý plně automatický fotoaparát, u kterého výrobce kladl maximální důraz na jednoduchost a pohodlnost ovládání. Jaké funkce má a jaké fotografie s ním dokážete vytvořit Vám prozradí následující redakční test, ke kterému jej zapůjčila firma Nikon.

     0
  • Test fotoaparátu Kodak EasyShare Z700 a základny s tiskárnou EasyShare Plus

    Tentokrát jsme redakčnímu testu podrobili fotoaparát Kodak EasyShare Z700 spolu s termosublimační fototiskárnou tiskárnou Kodak EasyShare Plus. Oba přístroje vytváří celek, který umožňuje fotografie ihned tisknout bez použití PC. Co lze od tohoto kompletu očekávat se dozvíte, pokud si přečtete následující článek...

     3
  • Test tiskárny HP Photosmart 325

    Upomínkové a dokumentační fotografie končí většinou na rozměrech papíru 10x15 cm. Tuzemský zákazník si je nechává zhotovit v drtivé většině v minilabu, ale např. v USA možná překvapivě převažuje domácí tisk. Jeho výhodou je především možnost okamžitého tisku fotografie prakticky kdekoliv i bez počítače a navíc má uživatel možnost ovlivnit konečný vzhledem fotografie. Vzrůstající oblibě domácího fototisku v zahraničí ale i u nás odpovídá i rozšiřující se nabídka fototiskáren 10x15 cm, které produkují v několika modelech všechny renomované firmy specializované na inkoustové fototiskárny. V článku budou předvedeny možnosti fototiskárny HP Photosmart 325, kterou pro účely redakčního testu zapůjčila firma HP Česká Republika.

     0
  • Test fotoaparátu Casio Exilim EX-P505

    Další z redakčních testů Vám, našim čtenářům, přináší recenzi funkcemi nadupaného fotoaparátu Casio EXILIM EX-P505. Který nám zapůjčila firma Fast ČR, jež zastupuje značku Casio na českém trhu. Je to tak zajímavý model, že si rozhodně nenechte následující řádky ujít.

     1
  • Test profesionální digitální zrcadlovky Nikon D2X

    Již na loňském veletrhu PhotoKina v německém Kolíně nad Rýnem byla k vidění nová vlajková loď značky Nikon na poli digitálních fotoaparátů - profesionální digitální zrcadlovka s označením D2X. Oficiálně byla představena už i v České republice na listopadové tiskové konferenci. K vidění však zatím byly pouze předprodukční vzorky. Nyní je konečně k dispozici i finální verze, která se již objevuje i na pultech obchodů a redakce FotoAparát.cz vám tak může přinést obvyklý redakční test.

  • Test fotoaparátu Panasonic FZ5

    Fotoaparát Panasonic DMC-FZ5 s objektivem Leica se stabilizací obrazu, se světelností 2,8 - 3,3 a s 12ti násobným optickým zoomem je další z řady ultrazoomů, který díky svým vlastnostem rozhodně stojí za Vaši pozornost. Pokud Vás zajímá v čem se liší od modelu FZ20 či konkurenčních modelů, přečtěte si následující test tohoto fotoaparátu, který nám zapůjčila firma Panasonic.

     8
  • Test digitální zrcadlovky Canon EOS 350D

    Jednou z nejzajímavějších novinek letošního veletrhu PMA je jistě nová digitální zrcadlovka Canon s označením EOS 350D, která je určena především náročným amatérským fotografům. V čem je vylepšena oproti předchozímu velmi úspěšnému a populárnímu modelu EOS 300D a jak se osvědčila při praktickém provozu, to se dozvíte v následujícím redakčním testu. Novinku Canon EOS 350D si přijďte prohlédnout v praxi - při fotografování modelek ve dnech 13. až 15. dubna na Interkameře 2005 ve Veletržním paláci v Praze 7 - Holešovicích v našem studiu FotoAparát.cz hned vedle České hospody.. FotoAparát.cz Vám stejně jako v případě Canon EOS 1Ds Mark II přináší jako první médium v České republice podrobný test nové zrcadlovky EOS 350D.

  • Test digitálního fotoaparátu Konica Minolta Dimage Z5

    Konica Minolta Dimage Z5 je dalším pokračovatelem Z–kové řady digitálních kompaktních fotoaparátů firmy Konica Minolta. Pokud vám snad připomíná předchozí typ Dimage Z3, pak se nemýlíte. Je v podstatě stejný, jen s několika novinkami a odlišnostmi. Stejně jako Z3 má zoom s 12-ti násobným optickým rozsahem i stabilizátor obrazu AntiShake, ale je vybaven čipem s vyšším rozlišením 5MPix. Dimage Z5 je již pátým fotoaparátem v řadě Dimage Z. Uvedením předchozích typů Dimage Z3 a Z10 na trh se tato řada pomyslně rozdělila na dvě skupiny a nová Dimage Z5 patří do té vyspělejší. Svými schopnostmi se tento fotoaparát řadí mezi vyspělé kompaktní fotoaparáty střední třídy.

  • Test Canon PowerShot A520, A510

    Nejnovější modely "A-čkové" řady 3megapixelový Canon PowerShot A510 a 4megapixelový A520 po svých předchůdcích zdědily jak design, tak množství funkcí včetně plně manuálního režimu. Výrobce přidal navíc i menu v češtině. Jaké od těchto fotoaparátů můžete očekávat fotografie a jaký je mezi nimi rozdíl se dočtete v následujícím testu. Přístroje nám zapůjčil Canon CZ.