"V jednoduchosti je krása", říká známý citát. Samsung ST50 k tomu navíc dodává opravdu malé rozměry. Na obrazové a další výsledky se podívejte do následujícího článku.

Hlavní charakteristika ST50

Samsung ST50 je kompaktní fotoaparát s možností digitální stabilizace, 3× zoomem, který nabízí automatické snímání, natáčení videa a funkci diktafonu a míří k uživatelům, kteří si chtějí zaznamenat dění kolem sebe.

Samsung ST50 Samsung ST50

Základní parametry aparátu Samsung ST50

Velikost čipu 1/2,33” (CCD) / 12 Mpx (efektivně)
Režimy snímání Smart Auto (Portrét, Portrét v noci, Noc, Portrét v protisvětle, Protisvětlo, Krajina, Bílá, Makro, Makro – text, Stativ, Akce), Program, Video, Diktafon
Objektiv 6,3 – 18,9 mm (ekvivalent 35mm filmu: 35 – 105 mm)
Interní paměť 31 MB
Základní clonové číslo f/3,0(W) – f/5,6/(T)
Závěrka 8–1/1500 s (podle režimu).
Hmotnost / rozměry cca 135 g / 94×56×17 mm

Kompletní specifikaci najdete na stránkách výrobce.

Tělo a ovládání aparátu

Tělo vidíte na přiložených snímcích. Rozmístění ovládacích prvků je standardní a dobré. Menu je mírně nepřehledné.
Na stránkách výrobce najdete také manuál fotoaparátu (v českém jazyce).

CCD, LCD

Zadní strana Umístění baterie a karty

CCD má rozměr 1/2,33" a počet efektivních pixelů je 12 milionů (4000×3000 bodů). Mechanická stabilizace k dispozici není. Na snímky se podívejte v závěrečné části testu. LCD o úhlopříčce o velikosti 2,7" má dnes již standardní rozlišení 230 tisíc bodů. Jeho čitelnost ve větších úhlech je dobrá.

Objektiv a ostření

Objektiv disponuje 3× optickým zoomem Nejkratší ohnisko je dnes již relativně dlouhých 35 mm. Ostření v režimu makro je možné od 10 cm. Aparát ostří dobře a relativně rychle.

Provozní časy a výdrž fotoaparátu

Reakce na spoušť je na hranicí rozlišitelnosti člověkem (cca 0,2s), procházení menu má opět nepatrné zpoždění za stiskem tlačítek, což se v nejlevnější kategorii dá očekávat. Za běžných podmínek vydrží ST50 téměř dvě stě snímků.

Blesk

Automatický, Automatický s redukcí jevu červených očí, Vyrovnávací blesk, Pomalá synchronizace, Vypnutý blesk, Redukce jevu červených očí. Jeho dosah v normálním režimu je cca 0,4m – 3m (W) a cca 50cm – 2m (T).

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram