Canon PowerShot A700

Další model Canon PowerShot řady A dorazil k nám do redakce. Tentokrát to byl model A700. Má několik velmi povedených předchůdců. Z výsledků testu bude patrné, že převratným modelem vlastně není, spíše udržuje svou existencí pozornost trhu, ale několik příjemných změn přináší. Cílem testu je přinést živé snímky z tohoto fotoaparátu.

Ostrost, detaily (R) Aberace, detaily (R)

Obvyklé snímky k posouzení kresby a aberace. Výsledky jsou zcela standardní.

Původní barevnost
Vytažení stínů Vytažení jasů

I obrazová informace A700 obsahuje více, než se na první pohled zdá. První snímek je originální barevnosti. Další dva vznikly pomocí nástroje Úrovně v ZPS8.

Reflexe Výřez (R)

V přímém protisvětle se objeví nehezké reflexe. Ty však k tomuto druhu fotoaparátů (cena, typ objektivu) prostě patří.

Režim portrét s bleskem Standardní režim bez blesku
Výřez (R) Výřez (R)

Rodinné snímky patří mezi velmi časté snímky. Vyvážení bílé s použitím blesku i bez něj je velmi dobré a blesk dokáže bez problémů stíny prosvítit.

Celková scéna Výřezy (R)
Celková scéna Výřezy (R)

Přítomnost hodnoty ISO800 je bohužel spíše vynucená trhem, než reálným využitím. V nezbytném případě ji lze však použít s tím, že snímek bude obsahovat vyšší šum. Nicméně k „rozmývání“ detailů prakticky nedochází. Je tedy možná následná úprava v PC.

Závěr

Fotoaparát patří k aparátům s plně manuálním režimem. Svou kvalitou nezůstává za svými předchůdci, je malý a lehký, 2×AA je obvykle výhodou na cestách. Současná cena (září 2006) je pod 9 tisíc korun i s 1GB SD kartou.

Klady Zápory
zoom 35 mm – 210 mm plastový stativový závit
napájení 2 x AA bateriemi šum při ISO 800
malé rozměry
čeština

Na závěr děkuji společnosti Canon CZ za zapůjčení přístroje k redakčnímu testu.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram