Fujifilm FinePix F20

Na našem trhu je řada kompaktních fotoaparátů. Každý se snaží zaujmout zákazníka něčím jiným. Novinka od firmy Fujifilm není vyjímkou. Jaký je fotoaparát FinePix F20 se dočtete v následujícím testu, ke kterému jej zapůjčil Fujifilm.

Úvod

Novinka od firmy Fujifilm fotoaparát FinePix F20 obsahovala v základním balení kromě fotoaparátu řemínek, USB kabel, A/V kabel, nabíječku + nabíjecí baterii a CD se softwarem. Součástí balení není žádná karta, neboť je k dispozici interní paměť o velikosti 10 MB.

Tělo a ovládání fotoaparátu

Horní strana Dolní strana

FinePix F20 má klasický kvádrovitý tvar. Na horní stěně je spoušť, přepínač režimu focení a natáčení videa a tlačítko Power. Na zadní stěně jsou veškeré ovládací prvky. Doprovodné snímky jasně ukazují jejich rozložení a funkci. Zadní stěně dominuje 2,5“ TFT displej. Na levé straně je pod gumovým krytem USB ( A/V) a napájecí konektor. Na spodní stěně je plastový stativový závit, reproduktor a prostor pro xD paměťové karty a baterii. Na přední stěně je objektiv a blesk a najdete i mikrofon. Jde o běžný kompakt se vším všudy. Tomu odpovídá vybavení i rozměry 94×57×27 mm a hmotnost cca 190 g včetně baterie i karty.

Objektiv, ostření a CCD čidlo

Vyhovuje každému...

Do těla je zabudován objektiv Fujinon 3× zoom s rozsahem 36 – 108 mm (35 mm ekv.) se světelností 2,8(W) – 5(T). Čipem je 1/1,7” Fujifilm SuperCCD s 6,1 Mpx (efektivně). Citlivost je v rozmezí 100 – 2000, manuálně do ISO1600 (vše při maximálním rozlišení). K ostření a jeho kvalitě nemám žádnou výhradu. Je zcela v mezích této třídy fotoaparátů, jak co do přesnosti, tak co do rychlosti. Bohužel samotné ostření je doprovázeno poměrně hlasitým zvukem motorků. Standardně aparát ostří v rozmezí 0.6 m – nekonečno, v režimu makro od pěti centimetrů (W). AF si v případě potřeby prosvěcuje vysoce svítivou bílou diodou. Její jas je značný a není problém ostřit na vzdálenosti přes tři metry.

LCD displej

Zadní strana

LCD má úhlopříčku o velikosti 2,5" a tvoří jej 153 000 bodů. Poskytuje standardní zobrazení ve standardní kvalitě.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram