Sony slaví úspěchy při udílení cen EISA 2019

Společnosti Sony byly uděleny ceny EISA 2019 včetně historicky prvního vítězství za inovace v oblasti fotografie. 

Sony s hrdostí oznámilo, že jí mezinárodně uznávaná asociace EISA (Expert Imaging and Sound Association) udělila rekordních sedm ocenění, mezi nimiž bylo vůbec poprvé vítězství v kategorii inovace v oblasti fotografie (Photo Innovation). Asociace EISA sdružuje experty z 55 odborných médií, kteří pocházejí z 29 zemí celého světa, a je mezinárodně uznávána pro svoji odbornost v oblasti spotřebních technologií. Pro společnost Sony je velkým úspěchem, že získala ocenění za inovace a výjimečnost technologií v oblasti elektronického průmyslu.

CENA EISA 2019–2020 ZA INOVACE V OBLASTI FOTOGRAFIE – Real-time Eye AF od Sony

Nejnovější algoritmy automatického ostření v reálném čase z dílny společnosti Sony přinášejí revoluci. Zdokonalené funkce Real-time Eye AF a Real-time Animal Eye AF umožňují zaostření na oko osoby nebo zvířete pro čistě ostré portréty. Fotografové si dokonce mohou zvolit, které oko fotografovaného objektu (levé či pravé) má být ostřícím bodem. Inovace založené na umělé inteligenci zajišťují spolehlivé sledování pohybujících se objektů: v režimu kontinuálního automatického ostření dokáže Real-time Eye AF udržet zaostření na pohybující se objekty dokonce i tehdy, když mají dočasně zakrytou tvář nebo se od fotoaparátu odvrátí. Tato pozoruhodná technologie byla vůbec poprvé použita také u chytrého telefonu Xperia 1 od Sony.

CENA EISA 2019–2020 PRO NEJLEPŠÍ ŠIROKOÚHLÝ OBJEKTIV S PEVNOU OHNISKOVOU VZDÁLENOSTÍ – Sony FE 24mm F1.4 GM

Objektiv Sony FE 24mm F1.4 GM s pevnou ohniskovou vzdáleností zajistí ostré snímky dokonce i při nastavení clonového čísla F 1.4, a to jak ve střední části snímku, tak i po jeho okrajích. Optická konstrukce zahrnuje 10 skupin se 13 členy, dva z nich jsou extrémně asférické členy (XA) a tři jsou členy s extrémně nízkým rozptylem světla (ED, Extra-low Dispersion). Clona složená z 11 lamel vytváří kruhový otvor, který pomáhá vytvořit hezky rozostření pozadí. Model FE 24mm F1.4 GM splňuje přísná kritéria, aby mohl nést název G Master. Přináší kombinaci vysokého rozlišení a krásného bokehu, která je pro sérii G Master charakteristická. Vysoce výkonný motor DDSSM zajišťuje rychlé, přesné a tiché ostření. Minimální ostřící vzdálenost 24 cm zase umožňuje zachytit fotografie detailů. Působivým faktem je také, že se jedná o nejkompaktnější a nejlehčí objektiv ve své třídě.

CENA EISA 2019–2020 PRO NEJLEPŠÍ PORTRÉTNÍ OBJEKTIV S PEVNOU OHNISKOVU VZDÁLENOSTÍ – Sony FE 135mm F1.8 GM

Model FE 135mm F1.8 GM od Sony je opravdu pozoruhodný objektiv. Nabízí vysokou ostrost až po samé okraje snímku, a zároveň přináší měkké podání rozostřeného pozadí a jasná světlá místa. Výsledkem jsou výjimečné snímky, a to i při nastavení clonového čísla F1.8. Těchto vlastností bylo dosaženo díky inovativní optické konstrukci, v níž je umístěn XA člen (extrémně asférický) a Super ED člen (s extrémně nízkým rozptylem světla) v přední skupině. Díky tomu jsou efektivně potlačovány veškeré aberace běžné u teleobjektivů. Konstrukce objektivu je odolná proti prachu a postříkání vodou. Byla vytvořena tak, aby obstála i v náročných povětrnostních podmínkách. Klasický clonový kroužek zase umožňuje snadné a intuitivní ovládání. Minimální ostřící vzdálenost objektivu FE 135mm F1.8 GM je 70 cm s poměrem zvětšení 0.25×, díky němuž se objektiv skvěle hodí pro fotografování zblízka. Vysoce výkonný motor automatického ostření pak nabízí rychlé, přesné a tiché zaostření pohybujících se objektů.

CENA EISA 2019–2020 PRO NEJLEPŠÍ TELEOBJEKTIV S PEVNOU OHNISKOVOU VZDÁLENOSTÍ – Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

První super teleobjektiv typu E-mount s pevnou ohniskovou vzdáleností a velkou clonou od společnosti Sony patří mezi nejlehčí ve své třídě a je dokonale vyvážený. Tento atraktivní objektiv přináší vysokou obrazovou kvalitu a zároveň výjimečnou rychlost i přesnost ostření. Byl navržen s inovativní optickou konstrukcí, která zahrnuje tři fluoritové prvky a dva vysokorychlostní lineární motory XD, jež zajišťují sledování rychle se pohybujících objektů. Kruhová clona složená z 11 lamel vytváří příjemný bokeh. Objektiv je kompatibilní s telekonvertory 1.4× a 2.0× pro systém E-mount, které umožňují fotografování na ještě větší vzdálenosti.

CENA EISA 2019–2020 PRO NEJLEPŠÍ FOTOAPARÁT/VI­DEOKAMERU – Sony α6400

Model α6400 se dokonale hodí pro tvůrce, kteří natáčejí videa stejně často, jako fotí. Je nabitý působivým množstvím nejpokročilejších technologií od společnosti Sony. Ty byly původně vyvinuty pro její uznávanou fullframovou řadu. Nyní je výrobce začlenil do kompaktního lehkého fotoaparátu s APS-C čipem. Zlatým hřebem jsou bez pochyby inovativní systémy Real-time Tracking a Real-time Eye AF od Sony, které udrží fotografovaný objekt zaostřený, když se pohybuje po záběru. Mezi další pokročilé funkce videa patří nahrávání ve formátu 4K HDR, profily S-Log pro profesionální gradaci barev a plně výklopný displej, který lze natočit až do úhlu 180°, nebo mikrofonní vstup pro nahrávání zvuku ve vysoké kvalitě.

CENA EISA 2019–2020 PRO NEJLEPŠÍ KOMPAKTNÍ FOTOAPARÁT – Sony Cyber-shot RX100 VI

Model Cyber-shot RX100 VI od Sony je nabitý nejmodernější fotografickou technologií, aniž by přitom obětoval kapesní rozměry, rychlou odezvu či vysokou kvalitu obrazu, která je pro řadu RX100 charakteristická. Kompaktní tělo v sobě ukrývá výsuvný objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24–200mm F2.8 – F4.5, elektronický hledáček a výsuvný blesk. Nabízí tak veškerou flexibilitu, kterou fotograf potřebuje, aby mohl zejména při cestování zachytit každý okamžik.

Skládaný snímač CMOS typu 1.0 s 20,1 me­gapixely zajistí v kombinaci se spolehlivým automatickým ostřením na oko vysoce ostré snímky. Fotoaparát také nabízí režim snímání v dávkách (burst mode) rychlostí až 24 sn./s a působivou paletu funkcí pro video, včetně nahrávání ve formátu 4K nebo nahrávání super zpomalených záběrů. Díky bezdrátovým technologiím, jako je Bluetooth, NFC a Wi-Fi, fotoaparát bez problémů připojíte k chytrému telefonu nebo tabletu a můžete sdílet snímky, i když jste právě na cestách.


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram