Nikon získává ceny EISA 2019

Společnost Nikon získala při udílení cen EISA 2019-2020 dvě ocenění za nejlepší produkt v kategorii. Vítěznými produkty jsou fotoaparát Nikon Z 6 a objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2,8 S.

Fotoaparát Nikon Z 6 exceloval v kategorii nejlepší produkt hned dvakrát a získal ocenění „Camera of the Year“ (Fotoaparát roku) a objektiv NIKKOR Z 24–70 mm f/2,8 S získal ocenění „Professional Standard Zoom Lens“ (Profesionální základní objektiv se zoomem) při udílení cen EISA Awards 2019–2020.

Jedná se o druhé ocenění pro Nikon Z 6 v letošním roce, když v dubnu obdržel cenu „Best Full Frame Camera Expert“ (Nejlepší plnoformátový fotoaparát pro pokročilé uživatele) na světových cenách TIPA World Award. Mezitím se sbírka trofejí objektivů NIKKOR řady S rozrostla i díky triumfu objektivu NIKKOR Z 14–30 mm f/4 S, který získal ocenění TIPA v kategorii „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“ (Nejlepší širokoúhlý objektiv se zoomem pro mirrorless fotoaparáty). Ocenění EISA představují nejnovější uznání pro sérii Nikon Z, jež se jí dostalo po získání ceny „Red Dot Award: Product Design 2019“, a znovu potvrzují odhodlání společnosti Nikon být lídrem v oblasti fotografie prostřednictvím produktů s výjimečnými optickými parametry.

Komentáře sdružení EISA k fotoaparátu Nikon Z 6, vítězi ocenění „Camera of the Year“ 2019–2020

Společnost Nikon vytvořila mimořádný fotoaparát, se kterým se velice dobře manipuluje, je v odolném, kvalitním provedení a poskytuje kvalitní snímky téměř za jakýchkoli fotografických podmínek. Systém automatického zaostřování zahrnuje funkci zaostřování s detekcí oka, což umožňuje přesné zaostření bez ohledu na umístění objektu v celkové kompozici. Velký a ostrý elektronický hledáček podává skutečně přesný náhled vašich snímků, přičemž stabilizace obrazu v těle fotoaparátu pomáhá dosáhnout ostrého obrazu s každým použitým objektivem včetně objektivů pro digitální zrcadlovky s bajonetem Nikon F. Jednoduše řečeno je to nejlepší všestranný fotoaparát pro pokročilé fotografy.

Komentáře sdružení EISA k objektivu NIKKOR Z 24–70 mm f/2,8 S, vítězi ocenění „Professional Standard Zoom Lens“ 2019–2020

NIKKOR Z 24–70 mm f/2,8 S je profesionální objektiv se zoomem a vysokou světelností pro systém Nikon Z. Je masivní a odolný, má antireflexní vrstvu Nano Crystal Coat a novou antireflexní vrstvu ARNEO pro omezení závoje a reflexů, přičemž přední a zadní optické členy jsou opatřeny fluorovou vrstvou odpuzující prach, mastnotu a vlhkost. Díky nastavitelnému ovládacímu kroužku může fotograf snadno upravit clonové číslo nebo korekci expozice a panel OLED na tubusu zobrazuje clonové číslo, zaostřenou vzdálenost nebo ohniskovou vzdálenost. Tento objektiv kombinuje působivý optický výkon s vysokým rozlišením a atraktivní reprodukcí neostrých míst (bokeh), a je proto dokonalým partnerem pro fotoaparáty série Nikon Z.

Udílení cen asociací European Imaging and Sound Association (EISA) je oslavou nových inovací, které propojují nejvyspělejší technologie a žádané funkce s prvotřídním výkonem. Složení asociace je výsledkem unikátní a dlouhodobé spolupráce mezi 55 nejrespekto­vanějšími specializovanými časopisy z 29 zemí světa. Kategorie ocenění se mění každý rok, což odráží vývoj v oblasti designu a konektivity.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram