Oppo F3 Plus: fotomobil překvapil dvojitou selfie kamerou

Takzvané groupies jsou očividně v módě, Oppo představilo nový telefon fotografické řady "F" řady, a to Oppo F3 Plus s 120° předním foťákem. Ani další fotografické parametry nejsou pozadu, přední snímač od Sony má k sobě čočku se světelností f/1.7.

Ve světě telefonů je to věc nezvyklá, mnoho jich sice disponuje dvojitou zadní kamerou, tu přední však mají jen jednu. Oppo k hlavnímu přednímu 16Mpx snímači ještě přidalo druhý 8Mpx, který má úhel záběru 120 stupňů. A důvod, proč tak učinili? To bohužel neřekli, ale můžeme se domnívat, že druhá kamera nebude moci kvalitativně rovnat té první. Nejspíše tam bude rozdíl ve světelnosti, ale zde Oppo poskytlo údaje jen o té „úzkoúhlejší“.

Nyní k parametrům. Širokoúhlý foťák na přední straně má 120° úhel záběru, což částečně umožňuje i menší rozměr čipu – 1/4 palce. Oppo navíc připravilo i softwarovou vychytávku – pokud se před předním objektivem objeví více než tři tváře, automaticky přepne na širší kameru.

Ta druhá – a v tomto případě i hlavní kamera – má rozlišení 16 Mpx. To je velmi vysoké číslo, první telefon s takto vysokým rozlišení předního snímače přišlo vloni Oppo F1. Čipem je 1/3" snímač od Sony a hodnota se zastavila na f/2.0. Úhel záběru činí 80°.

Oppo se nenechalo zahanbit ani zadním snímačem, ten vyvinulo společně se Sony a jedná se o 1/2,8" IMX398 senzor. Novinkou je duální fázový autofokus, což podle výrobce urychlí ostření o 40 %. 16Mpx snímač je stabilizovaný a má clonu o výborné hodnotě f/1.7.

Další parametry řadí telefon do vyšší střední třídy. Rozměrné tělo je celokovové a jeho hlavní chloubou je 6" Full HD displej s 2.5D krycím sklem – to znamená, že je mírně zaoblené po okrajích. Uvnitř tepe 8jádrový procesor Qualcomm Snapdragon 635, telefon má 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti, kterou je možno rozšířit o 256 GB na microSD kartě. Oppo přichází s poměrně velkou 4000mAh baterií, kterou je možnost rychle dobít díky VOOC technologii.

Tisková zpráva je v některých oblastech stručná, ale jistě můžeme předpokládat přítomnost LTE, WiFi, BT a dalších bezdrátových technologií. DualSIM je potvrzené. Oppo připojilo i čtečku otisků prstů. Bude dostupné ve zlaté a černé barvě ve vybraných asijských státech od první dubna. Českou cenu ani dostupnost zatím neznáme. 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram