Panasonic DMC-G80: umím všechno!

G80 je pokročilá bezzrcadlovka s duální stabilizací, výklopným a otočným LCD, natáčením videa ve 4K, možností ovládání pomocí chytrého telefonu a s technologií rychlého ostření DFD. Zatím poslední model řady G firmy Panasonic toho nabídne hodně. Má sice "jen" 16MPx, ale bez low-pass filtru a s novou závěrkou, takže fotky z něj jsou ostré jak mají být. Přečtěte si, co tato mašinka umí dál...

Panasonic G80 je bezzrcadlovka „zrcadlovkového“ střihu (který je pro výrobce tradiční již od G1). Připadá vám její design povědomý? Nepletete se, je to nástupce modelu Lumix G7, který jsme na našich stránkách rovněž testovali. Zvenku jsou skoro stejné, zevnitř už ne.

Stejně jako předchůdce má Lumix G80 16MPx senzor formátu 4/3, ten ovšem nově nemá AA filtr a je dokonce stabilizovaný (Dual I.S. 2 – spolupracuje se stabilizací v objektivu). Přístroj má také novou elektromagnetickou závěrku, která silně eliminuje „kopání“.

Potěší jistě i kvalitnější materiály (hořčíková slitina), utěsnění proti nepřízni počasí či o něco vylepšený elektronický hledáček. 

Zůstává kvalitní 4K video a funkce 4K Photo, která v různých režimech dokáže pořizovat 8MPx snímky z videozáznamu.

Samozřejmostí je u Panasonicu výklopný dotykový displej či dobrá konektivita (Wi-Fi), takže obojí najdeme i zde.

K fotoaparátu pasují objektivy a příslušenství systému m4/3 od všech výrobců, kteří pro tento systém vyrábějí, což je kromě Panasonicu ještě Olympus a další (YI, Kodak…), systém má i dobrou podporu externích výrobců (Sigma, Tamron, samyang a jiní).

Zaujal vás? Přečtěte si celou recenzi v pokračování níže:

Recenze fotoaparátu Panasonic Lumix DMC-G80

(…pokračování v odkazu…)

   

   

Panasonic Lumix DMC-G80 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram