Digitální zrcadlovky

  • Test profesionální digitální zrcadlovky Nikon D2Hs

    V jednom z minulých testů jsme věnovali pozornost profesionální digitální zrcadlovce Nikon D2X, která je zaměřená na nejvyšší kategorii těchto aparátů. Tomu odpovídají také její technické parametry, kterým dominuje především vysoké rozlišení snímacího čipu. Klasickým novinářům ale příliš nezáleží na rozlišení čipu a mnohem důležitější je pro ně rychlost celého systému. Právě jim je určen model D2Hs, na který se podrobněji podíváme v dnešním testu. Nebude to však klasický kompletní test, protože podobností mezi oběma aparáty je tolik, že nemá smysl je zde opakovat. Zájemce o některé podrobnosti tímto rovnou odkážu na předchozí test Nikon D2X. Na poli profesionálních aparátů toto řešení není nijak neobvyklé a podobně situaci vyřešil i konkurenční Canon dvojicí aparátů EOS 1Ds Mark II. a EOS 1D Mark II., o nichž se také na našem webu můžete dočíst v samostatných článcích.

  • Test digitální zrcadlovky Nikon D50

    V průběhu jara letošního roku došlo k dalšímu rozšíření nabídky amatérských digitálních zrcadlovek uvedením nového Nikonu D50, a to včetně dvou nových, takzvaných setových objektivů. Trh se tak zase o něco rozšířil a je to také další tlak na cenovou hladinu, která už konečně začíná být únosná i pro běžného českého fotoamatéra. A právě Nikon D50 bude jistě pro mnohého začínajícího nebo i pokročilejšího amatéra velmi zajímavým přístrojem. Proto se na něj podíváme v obvyklém redakčním testu, ke kterému jej zapůjčila firma Nikon s.r.o..

  • Praktický test digitální zrcadlovky Konica Minolta Dynax 7D

    V dnešní recenzi se ještě jednou vrátíme k loňské novince, digitální zrcadlovce Konica Minolta Dynax 7D. Tentokráte byla zapůjčena od společnosti Konica Minolta na období cca 2 měsíce, abych zjistil, jak se chová v praktickém provozu. Jak je úspěšný optický stabilizátor AntiShake i jaká je kompatibilita s jinými objektivy než s originálními. Také byl zapůjčen nový objektiv Konica Minolta AF 17-35/2,8-4 (D), který lze úspěšně používat i na klasických analogových zrcadlovkách.

  • Test digitální zrcadlovky Pentax *ist DS

    Zrcadlovky Pentax byly mezi českými fotografy legendou. Výborná a relativně levná optika, kvalitně vyrobené, robustní tělo. Podívejme se, zda svojí pověsti dostojí i v digitálním provedení. Pentax *ist DS se prezentuje jako jedna z nejmenších digitálních zrcadlovek s výměnnými objektivy na trhu. Cena těla se v současné době pohybuje kolem hranice 25 tisíc Kč, v setu s novým základním zoomem 18-55 pak kolem 28 tisíc Kč.

     9
  • Test fotoaparátu Nikon D70s

    20.dubna letošního roku, představil Nikon novou verzi velmi populární digitální zrcadlovky D70, která nese označení D70s. Jistě si mnoho uživatelů a zájemců o digitální techniku položí otázku, jak moc se nová verze liší od té původní a jakým směrem se celkově bude vyvíjet nabídka digitálních zrcadlovek této značky. O tom všem se dočtete v následujícím článku.

  • Test profesionální digitální zrcadlovky Nikon D2X

    Již na loňském veletrhu PhotoKina v německém Kolíně nad Rýnem byla k vidění nová vlajková loď značky Nikon na poli digitálních fotoaparátů - profesionální digitální zrcadlovka s označením D2X. Oficiálně byla představena už i v České republice na listopadové tiskové konferenci. K vidění však zatím byly pouze předprodukční vzorky. Nyní je konečně k dispozici i finální verze, která se již objevuje i na pultech obchodů a redakce FotoAparát.cz vám tak může přinést obvyklý redakční test.

  • Test digitální zrcadlovky Canon EOS 350D

    Jednou z nejzajímavějších novinek letošního veletrhu PMA je jistě nová digitální zrcadlovka Canon s označením EOS 350D, která je určena především náročným amatérským fotografům. V čem je vylepšena oproti předchozímu velmi úspěšnému a populárnímu modelu EOS 300D a jak se osvědčila při praktickém provozu, to se dozvíte v následujícím redakčním testu. Novinku Canon EOS 350D si přijďte prohlédnout v praxi - při fotografování modelek ve dnech 13. až 15. dubna na Interkameře 2005 ve Veletržním paláci v Praze 7 - Holešovicích v našem studiu FotoAparát.cz hned vedle České hospody.. FotoAparát.cz Vám stejně jako v případě Canon EOS 1Ds Mark II přináší jako první médium v České republice podrobný test nové zrcadlovky EOS 350D.

  • Test digitální zrcadlovky OLYMPUS E-300

    Jaká je pravá digitální SLR zrcadlovka s čipem 8 Mpx OLYMPUS E-300 ? Nevypadá jako zrcadlovka, nemá hranol, zrcátko není sklopné nahoru, prach se neusazuje na čipu. Díky své nízké ceně, 4/3 standardu a kompatibilitě s profesionálním příslušenstvím řady E bude určitě zajímavým členem rodiny digitálních zrcadlovek.

  • Test digitální zrcadlovky Fuji FinePix S3 Pro

    Fuji FinePix S3 byl představen na loňském veletrhu PMA v Las Vegas. Od té doby uplynulo mnoho času a jeho vypuštění na trh bylo neustále oddalováno. Proslýchalo se, že zpoždění bylo způsobeno úpravami spojenými s inovací CCD senzoru Super CCD SR na nový typ Super CCD SR II. Obě čidla byla vyvinuta společností Fuji jako jedinečná technologie, zlepšující kvalitu obrazu na snímcích s velkým světelným kontrastem. Na českém trhu se přístroj objevil v prosinci 2004. Přístroj nám k testování zapůjčila společnost FUJI.

  • Test profesionální digitální zrcadlovky Canon EOS 1Ds Mark II

    FotoAparát.cz měl jako první médium v České republice možnost prakticky si vyzkoušet novou vlajkovou loď firmy Canon na poli digitální techniky. Tou je nová profesionální digitální zrcadlovka Canon EOS 1Ds Mark II s čipem velikosti kinofilmového políčka a rekordním rozlišením 16,7 megapixelu. Také ostatní technické parametry tohoto přístroje byly dotaženy na absolutní špičku, a tak následující článek nebude ani tak klasickým uživatelským testem, jako spíše příjemným povídáním o Formuli 1 mezi digitálními aparáty postavenými na bázi kinofilmového základu.