Digitální zrcadlovky

  • Test digitální zrcadlovky Konica Minolta Dynax 7D

    Už je to tady, křičeli jsme kdysi na náměstí, ale nevěděli, co přijde. Tentokráte to trochu pozměníme. Opět můžeme zvolat „už je to tady“, ale dnes již víme, co přichází. Tedy alespoň v oblasti digitální techniky. Je to již nějaký čas očekávaná digitální zrcadlovka od firmy KonicaMinolta s označením Dynax 7D, s vestavěným stabilizátorem obrazu přímo na čipu. Více se o ní dozvíte v dnešním redakčním testu...

  • Test digitální zrcadlovky Canon EOS 20D

    Jedním z největších lákadel nedávno skončeného fotografického veletrhu PhotoKina v německém Kolíně nad Rýnem jistě bylo oficiální představení nové digitální zrcadlovky Canon EOS 20D, která je nástupcem předchozího velmi zdařilého a oblíbeného modelu EOS 10D. Přestože od skončení veletrhu uplynul teprve měsíc, je už tento přístroj běžně k dostání i na pultech prodejen v České republice. Proto jsme mu také věnovali náš další podrobný redakční test.

  • Test digitální zrcadlovky Nikon D70 - II.díl (praxe)

    Technické parametry, funkce, mechanické provedení, ergonomie a další parametry amatérské digitální zrcadlovky Nikon D70 byly již představeny v prvním dílu tohoto testu. Obsahem druhého dílu jsou praktické ukázky a zkušenosti. Pojďme se tedy nyní podívat na konkrétní fotografické výsledky a praktické postřehy.

  • Test Nikon D70 I. díl

    Tak je konečně tady dlouho očekávaná cenově dostupná amatérská digitální zrcadlovka také od firmy Nikon. Podle očekávání je osazena podobným 6 megovým čipem standardního formátu Nikon DX jako starší poloprofesionální model D100, kterému je i celkovým designem dost podobná. Nové je i příslušenství v podobě objektivu s rozsahem 18-70mm (ekvivalent rozsahu 27-105mm pro kinofilm) a světelností 3,5-4,5, se kterým je prodávána v cenově zvýhodněném setu. Novinkou je pak také blesk nové generace SB-600. V prvním dílu testu se seznámíme s teoretickými informacemi, funkcemi, ovládáním a možnostmi příslušenství. Následná druhá část testu bude již zaměřena především na konkrétní praktické zkušenosti a bude doplněna zkušebními testovacími záběry a jejich výřezy z důležitých partií.

  • Test fotoaparátu Canon EOS 300 D

    Fotoaparát Canon EOS 300D je přelomovým typem nejenom v nabídce firmy Canon, ale obecně na trhu digitálních fotoaparátů. Je první digitální zrcadlovkou, která se svoji cenou těla kolem 35 tisíc Kč snaží dobýt trh fotoamatérů. Uvidíme, jak s touto cenou zahýbe konkurenční model Nikon D70, který má stejné ambice, jen s nástupem o několik měsíců později. Více v redakčním testu FotoAparátu.cz.

  • Test Canon EOS D60 díl I.

    Digitální zrcadlovka Canon EOS D60 je pokračováním řady odstartované Canonem EOS D30. Jedná se o poloprofesionální digitální zrcadlovku s výměnnými objektivy řady Canon EF, která svými vlastnostmi odpovídá klasické kinofilmové zrcadlovce střední třídy. V tomto prvním dílu redakčního testu vás seznámíme s ovládáním a se základními technickými parametry fotoaparátu.

     0