EIZO FlexScan S2000

  • 06.11.2006
  • PR

Monitory EIZO jsou povážovány za jakousi Formuli 1 mezi monitory a tenhle přívlastek si nevysloužily náhodou. Myslím, že je snem každého grafika a fotografa mít jeden stroj této značky doma. Monitory jsou to totiž nejen kvalitní a krásné, ale také přiměřeně drahé. Tohle si asi firma EIZO NANAO uvědomovala a pokusila se přijít na trh se zařízením, které si zachová pověstnou kvalitu a přitom bude dostupné i širšímu okruhu zájemců.

Na doporučení fotografa z Asociace profesionálních fotografů Bohumila Eichlera bychom rádi naše čtenáře upozornili na kvalitní LCD monitor. Jde o EIZO FlexScan S2000. Monitory EIZO jsou povážovány za jakousi Formuli 1 mezi monitory a tenhle přívlastek si nevysloužily náhodou. Myslím, že je snem každého grafika a fotografa mít jeden stroj této značky doma. Monitory jsou to totiž nejen kvalitní a krásné, ale také přiměřeně drahé. Tohle si asi firma EIZO NANAO uvědomovala a pokusila se přijít na trh se zařízením, které si zachová pověstnou kvalitu a přitom bude dostupné i širšímu okruhu zájemců, než jsou jen pracovníci ateliérů, studií a podobní.

Bohumil Eichler píše:

Doba poněkud pokročila a pereme se s počítačem místo s vývojkou. A pokud pominu mnoho jiných věcí, tak nás nejvíce trápí kvalitní zobrazení dat na monitoru. Kancelářské typy monitorů jsou na prohlížení a úpravu záběrů nevhodné a grafické DTP monitory poněkud nákladné. Firma EIZO NANAO na Photokině představila nový typ monitoru FlexScan S2000 určený pro širokou fotografickou veřejnost za přístupnou cenu. Přitom má monitor dostatečnou velikost 20" s rozlišením 1600×1200 bodů, 14-bitovou technologii interního zpracování videosignálu (to se velmi projeví v kvalitě zobrazení), lze ho natočit na výšku, ovládací nástroje v menu jsou koncipovány pro práci s fotografickými daty s možností volit gradaci, sytost, korigovat barevný posun a přes technologii Hexacolor i nezávislé seřízení odstínů a sytosti jednotlivých barevných oblastí pro dosažení shody reprodukce na monitoru s tiskovým výstupem. Má výbornou odezvu 8ms pro zpracování videa. A prostě mnoho dalšího, nedávno použitého jen na nejdražších monitorech. Nezanedbatelná je také pětiletá záruka na kvalitu zobrazení.
Po instalaci je nutné pro dosažení profesionálních výsledků provést individuální kalibraci. Podrobnosti najdete na stránkách www.eizo.cz.
Monitory už je možné zakoupit a doporučená cena je 22.150,– bez DPH.

Vážným zájemcům doporučuji návštěvu předváděcího střediska EIZO Galleria Praha, kde vám zodpoví vaše otázky.

EIZO Galleria Praha
Vedoucí: pan Miroslav Švec
Na Rozcestí 1296, Praha 9, Balabenka, tel.: 284 820 075, mail: eizo@eizo-servis.cz

Na závěr specifikace:

Panel: 20.1" TFT (51 cm).
Typ panelu: TFT barevný LCD panel, Advanced MVA.
Rozlišení: 1600×1200 bodů, 100 dpi, 4/3.
Rozteč bodů: 0.255 mm.
Počet zobrazitelných barev: 16.7 milionů barev.
Jas: 300 cd/m2.
Kontrastní poměr: 1000/1.
Doba odezvy: 16 ms, ve středních tónech 8 ms (technologie Overdrive).
Pozorovací úhel: horizontální 170°, vertikální 170° při kontrastu 10/1.
Vstupy: 1× DVI-I 29-pin, 1× D-Sub 15-pin.
USB hub: 1× komunikační port USB 2.0.
Horizontální frekvence: 24 – 94 kHz.
Vertikální frekvence: 49 – 86 Hz.
Technologie gama korekce: 14-bit procesor / 10-bit LUT.
Nastavení barevných složek: HexaColorII system, RGB-CMY.
Automatické nastavení jasu a kontrastu.
Výškově nastavitelný rotační stojan.
Screen Manager Pro LCD.
Otáčení / sklápění: 35° do stran, 40° nahoru.
Výšková nastavitelnos­t/rotace: 82 mm / 90°.
Norma: TCO03.
Rozměry: 443×446–528×208.5 mm (s podstavcem), 443×347×69 mm (bez podstavce).
Hmotnost: 9 kg (s podstavcem).
Barevné provedení: černé.

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram