FOTOEXPO 2017 se blíží!

  • 06.09.2017
  • PR

Svátek všech fotografů FOTOEXPO 2017 se blíží!

Pátý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2017 proběhne v sobotu 

21. října 2017 v Národním domě na Vinohradech. Ve třech patrech krásného novorenesančního objektu Vás čeká:

  • 43 exkluzivních besed, worskhopů, audiovizuálních projekcí známých fotografů
  • Prezentace novinek 40 předních značek fotografické techniky
    a příslušenství
  • Tematické stages s možností volného fotografování exotic a glamour modelek
  • FOTO FRESH – projekce fotografií originálních a úspěšných zahraničních fotografů
  • Ojedinělé představení předních slovenských fotografů, držitelů nejvyššího evropského titulu pro profesionální fotografy MQEP
  • Možnost navázání obchodních kontaktů a získání pracovních příležitostí
  • Křest kniho 101 OSOBNOSTÍ ČESKÉ FOTOGRAFIE


Na koho se můžete těšit?

V hlavním přednáškovém sále se hned v úvodu představí Miloš Fic s fotografiemi z dostihového prostředí; následovat bude Ondřej Prosický, jehož vášní je fotografování živé přírody, kdy na svých snímcích nápaditě zaznamenává chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Legenda české fotografie Prof. Jindřich Štreit povypráví, jaké to je dokumentovat život pomocí fotografie. George Karbus se podělí o své zážitky z cest po světových oceánech, kde se setkává tváří v tvář s kosatkami drsné Arktidy a nebo s obřími keporkaky Jižního Pacifiku. Krásy panoramatické fotografie, ať už denní či noční krajiny, přiblíží Jan Šmíd; Michael Hanke předvede jeho fotografie ze série šachových turnajů mládeže, které byly oceněny v letošním ročníku nejprestižnější světové fotožurnalistické soutěže World Press Photo. O zkušenosti s fotografováním krás ženského těla se podělí Petr Jedinák, jehož hlavními fotografickými tématy jsou lidská těla, sexualita a sexuální emoce. Jak zachytit realitu ženské siluety lépe, než ji dokáže vykreslit skutečnost sama – to je hlavní téma přednášky Jana Svobody, který zakončí program ve velkém přednáškovém sále.

V dalším přednáškovém sále si nenechejte ujít FOTO FRESH, projekci fotografií mladých zahraničních fotografů. Mezi nimi své dílo představí dva fotografové z Francie – Guillaume Flandre, Brice Portolano, Tommasso Sacconi z Itálie, Alejandro Chaskielberg z Brazílie, Andrew Scriven z Británie a americký fotograf a instagramista vystupující pod pseudonymem Trashhand.

 

Dále se osobně představí výběr předních slovenských fotografů, držitelů nejvyššího evropského titulu pro profesionální fotografy Master QEP. O své poznatky, jak vystavovat fotograficky kompaktní celek, se podělí Jano Štovka, držitel mnoha prestižních světových ocenění. Následovat bude inspirativní Ivan Čaniga, zaměřený na reklamní a výtvarnou fotografii. Prezentaci dovrší Peter Bagi, vyhledávaný komerční fotograf věnující se ve volné tvorbě i náročnějším kolážím a montážím.

Nejen o krajinářské fotografii povypráví VOJTa Herout. Úspěšný reklamní a módní fotograf Marek Musil odtajní zákulisí Burning Man festivalu, dechberoucího projektu v nevadské poušti, kde lidé vyjadřují svou aktivní účastí postoj k vlastnímu životu. Na závěr se ve dvouhodinovém bloku Martina Kamína dozvíte vše o tom, jak fotografovat krajinu na svých cestách a expedicích.

Nedílnou součástí veletrhu FOTOEXPO jsou každoročně také žhavé novinky vystavovatelů, odborné poradenství a speciální akce. I v letošním roce se bude ve dvou výstavních sálech prezentovat několik desítek předních značek fotografické techniky a příslušenství za účasti lídrů trhu jakými jsou Canon, Nikon, Fujifilm, Olympus a Sony.
 

Chcete se dozvědět ještě více a prohloubit své znalosti? 

Inspirujte se na exkluzivních seminářích a workshopech a kupte si na ně vstupenky, protože kapacita účastníků je výrazně omezena. Týkat se budou například svatební reportáže, panoramatické fotografie krajiny, focení architektury, produktové a makro fotografie, výběru monitorů, zábleskové techniky, focení pro sociální sítě, portrétní fotky, efektivní webové prezentace, fotografování akce a foto-make upu. Balkón bude již tradičně patřit světlům a dokonalým aktům. 

Podrobné programové schéma a informace k jednotlivým akcím naleznete na webových stránkách www.fotoexpo.cz.

Základní vstupenku za zvýhodněnou cenu zakoupíte v předprodeji za 250 Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje GoOut.cz

Sledujte také aktuální dění na facebookuainsta­gramu

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram