Fotomobil Asus ZenFone 3 Zoom dorazil na český trh

Asus ZenFone 3 Zoom byl sice představen již dříve, ale na tuzemský trh se dostává až v těchto dnech. Patří do třídy fotomobilů, ale oproti ostatním nabídne zajímavé vychytávky jako duální pixely, "nepravý zoom" nebo laserové ostření.

ASUS ZenFone 3 ZOOM ZE553KL lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do(Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

ASUS uvedl na český trh smartphone ZenFone 3 Zoom ZE553KL (oficiálně na český trh uveden pod názvem ZenFone Zoom S, ale obchody používají označení při celosvětovém představení) s duálním 12Mpx zadním fotoaparátem. Ten označuje jako zoom, protože každá dvojice snímačů nabídne jiné ohnisko a přepínání mezi nimi je právě ten výsledný zoom. Na výběr tak fotograf bude mít pouze přepočtená ohniska 25 a 59 mm, nic mezi tím.

Změna ohniska není pro zkušeného fotografa žádná novinka, ale u mobilních zařízení tomu tak je. Dřívější duální kamery využívaly ohniska podobná, často stejná. Asus zde použil kvalitních snímačů od Sony, a i když u hlavní (širokoúhlé) kamery odtajnil veškeré technické údaje, u té „zoomovací“ pomlčel.

Hlavnímu 12Mpx snímači ve velikosti 1/2.55" přidali optiku s výbornou clonou f/1.7 a další kupu vymožeností jako optickou stabilizaci nebo duální pixely pro rychlé a přesné ostření. Také nezapomněli na laserové ostření s maximálním dosahem 4,5 metru oproti původnímu metru a půl. Samozřejmostí je 4K video. Přední „selfie“ foťák má rozlišení 13 Mpx, světelnost f/2.0 a velikost čipu 1/3.06".

Asus přidal i několik zajímavých funkcí pro pokročilé fotografy. Tou první a opravdu důležitou je podpora RAWu, což odemkne opravdu velký potenciál snímků. Tou druhou je manuální režim, kde se bude moct měnit například expozice nebo vyvážení bílé. Režim 48Mpx Super rozlišení potom dokáže složit čtyři fotky v původním rozlišení do jedné 48Mpx. 

Parametry

Hlavní kamera:12 Mpx, clona f/1.7, snímač Sony IMX362 (velikost snímače: 1/2.55", velikost pixelu: 1,4 µm), přepočtená ohnisková vzdálenost 25 mm, 4osá a 4polohová optická stabilizace obrazu, duální LED blesk, snímač korekce barev, druhá generace automatického laserového zaostření, systém ASUS Exclusive TriTech+ (autofokus s okamžitým ostřením 0,03s), Dual Pixel PDAF

Zoom kamera:12 Mpx, 2,3násobný optický zoom (12násobný celkový zoom), přepočtená ohnisková vzdálenost 59 mm

Přední kamera: 13 Mpx, světelnost f/2.0, snímač Sony IMX214 (velikost snímače: 1/3.06", velikost pixelu: 1,12 µm), blesk Screen Flash

Video:

  • 4K video (3840 × 2160 pixelů) při rychlosti 30 fps
  • 1080p HD video při rychlosti 30/60 fps
  • 720p video při rychlosti 30 fps
  • 3osá elektronická stabilizace obrazu, pořízení fotky během nahrávání videa

Telefon nabízí tenkou celokovovou konstrukci a baterii o vysoké kapacitě 5000 mAh. Novinka je vybavena 5,5“ AMOLED displejem s Full HD rozlišením a procesorem Qualcomm Snapdragon 625 v kombinaci se 4 GB operační pamětí. Pro fotografie a další data je k dispozici úložiště o velikosti 64 GB. ZenFone Zoom S se v Česku prodává v černé barevné variantě za 11 990 Kč s DPH.

ASUS ZenFone 3 ZOOM ZE553KL lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Pavelka
    Pavelka
    15.06.2017 00:26

    Vypadá dobře, ale zatím budu dál fotit s Huawei P9 Lite 2017.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram