Nikon chystá tři nové objektivy a jedno tělo

Nikon chystá do poloviny června představit několik horkých novinek - tři objektivy a jedno tělo. Konkrétní informace zatím nejsou známy, ale známe jisté podrobnosti.

Nikon uvede do poloviny června tři objektivy pro bajonet Nikon F, mělo by se jednat o směsku APS-C a Full Frame objektivů. Zajímavé na tom je, že jeden z APS-C by mohl přijít na trh hned, a to spolu s DSLR Nikon D7500. Ten by se měl právě v polovině června objevit na pultech obchodů.

Informace pocházejí od serveru Nikonrumors, který má velmi dobré kontakty. Z jejich informací je patrné, že oním DX objektivem, který by se mohl objevit spolu s Nikonem D7500 by mohl být Nikkor 10–20mm. Očekává se, že by mohl být cenově přijatelný, aby konkuroval (byť nepřímo) Canonu EF-S 10–18mm f/4,5–5,6 IS STM.

Dalším objektivem bude nejspíše Nikkor 28mm f/1.4. Nikon se předvedl s obdobným objektivem, pouze s clonou na hodnotě f/1.8. Zde by tedy mohl učinit další krok a zalátat díru mezi 24mm f/1.4 a 35mm f/1.4. Poslední objektiv halí nejvíce tajemství, údajně by se mělo jednat o širokoúhlý zoom, možná pro Full Frame a možná dokonce rybí oko. Tady se máme na co těšit.

Posledním krokem je jedno tělo. Podle Nikonrumors se má jednat o následovníka Coolpixu AW130 s 4K videem a Snapbridgem. Na rozdíl od objektivů si zde počkáme na uvedení do prodeje cca dva měsíce.

Nikon D7500 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Nikon 28mm f/1,8G AF-S lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram