Články označené - Test

  • Test bezzrcadlovky Sony Alpha A7 Mark IV

    Sony A7 IV je nový "univerzální" model sedmičkové řady fullframe bezzrcadlovek, který se nespecializuje na nic konkrétního, jako jeho sourozenci s písmenkem, ale měl by být všeumělem vhodným pro většinu fotografů, a to i těch pracujících. Protože nejde jen o dílčí vylepšení Mark III, ale zcela novou generaci, najdeme zde celou řadu novinek, díky kterým má A7 IV našlápnuto oslovit opravdu široké spektrum zapálených hobbystů i profesionálů.

     0
  • Recenze: Vivo X60 Pro 5G se zabudovaným gimbalem

    Do redakce se nám tentokrát dostal k testu velmi unikátní fotomobil, kterým je Vivo X60 Pro. První pohled na zadní fotoaparát odkazuje na to, že byl vyvinut ve spolupráci se společností Zeiss. Hlavní objektiv nabídne kromě zabudovaného gimbalu rozlišení senzoru 48Mpx a vysokou světelnost f/1,5. Dále na zadní straně naleznete ještě dvojnásobný teleobjektiv a 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Pozadu není Vivo ani u dalších vlastností. Zde je třeba vyzdvihnout například 120Hz displej, vysoký výkon, ale i poměrně příjemnou cenu. Více v tomto testu.

     0
  • Test fullframe bezzrcadlovky Nikon Z7II

    46Mpx snímač velikosti konifilmového políčka v bezzrcadlovce Nikon řady Z jsme už měli. Jenže verze Nikon Z7II proti předchůdci zrychlil, protože má dva procesory pro zpracování dat. Jaký tedy Nikon Z7II je?

     3
  • Recenze: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G nabízí 108 Mpx i dva teleobjektivy

    V této recenzi se podrobně podíváme na novou vlajkovou loď od Samsungu. Model Galaxy S21 Ultra 5G na své zadní straně nabídne rovnou 4 objektivy - ultraširokoúhlý, základní a dva teleobjektivy. U těch zaujme například optická stabilizace, skládání pixelů nebo spolehlivé a rychlé ostření. Samsung dále nasadil špičkový 120Hz displej, který v současnosti nenajde konkurenci. O vysoký výkon se stará procesor Exynos 2100. Několik snímků jsme porovnali i s největším rivalem - iPhonem 12 Pro Max.

     0
  • Sony FE 24/2.8G, 40/2.5G a 50/2.5G - první zkušenosti

    Sony uvádí trojčata: kompaktní pevné objektivy pro fullframe bezzrcadlovky: FE 24mm F2.8G, 40mm F2.5G a 50mm F 2.5G. Měli jsme možnost si je vyzkoušet a v článku naleznete první zkušenosti a fotky v plném rozlišení. Novinky sice naboří rekordy svou světelností, ale přinášejí do portfolia Sony FE trojici kompaktních a lehkých pevných skel ve třech praktických ohniscích - protože jedna z výhod bezzrcadlovek, tedy jejich velikost, dává největší smysl v kombinaci s patřičně drobným objektivem.

     0
  • Recenze: Jak fotí Huawei P40 Pro s fotoaparátem Leica?

    Tentokrát prostřednictvím recenze přinášíme pohled na fotomobil Huawei P40 Pro. Aktuálně se jedná o zřejmě druhý nejlepší fotomobil na českém trhu. Je vybaven Leica Quad Ultra Vision fotoaparátem, který zahrnuje 50 Mpx hlavní objektiv, 12 Mpx teleobjektiv, 40 Mpx širokoúhlý objektiv a senzor hloubky ToF. I mimo fotografickou stránku se jedná o prémiový mobilní telefon. Velmi citelnou ranou je ale absence Google služeb způsobená obchodní válkou mezi USA a Čínou.

     0
  • Test adaptéru Canon EF-EOS R s drop in polarizačním a ND filtrem

    Adaptér Canon EF-EOS R drop in umožní vkládat mezi objektiv zrcadlovky a tělo bezzrcadlovky polarizační filtr a ND filtr s proměnnou densitou. Stačí tedy jeden filtr pro všechy EF Canon objektivy včetně těch s vypouklou přední čočkou. ND filtr s proměnnou densitou ocení nejen krajináři, ale zejména filmaři. Velmi chytře vymyšlený adapter Canon EF-EOS R s drop in polarizačním a ND filtrem jsem vyzkoušel na Šumavě s extrémně širokoúhlým objektivem Canon EF 11-24mm f/4,0.

     0
  • TEST: TAMRON 10-24 mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD

    Jsou tomu dva roky, co Tamron uvedl na trh vlajkovou loď ultra širokých zoomů. Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD nabízí HLD motor a je zabalen v novém designu. Nechybí odolnost vůči nepříznivým přírodním podmínkám. Jak si vede po obrazové stránce?

     3