• FotoVýstava – Mirek Kolčava

    Počet ohlasů i sledovanost našich webových FotoVýstav jsou až překvapivě vysoké a tak vám opět přináším další, již osmé pokračování tohoto nekonečného seriálu článků. Dnes bych vám chtěl představit brněnského fotografa Mirka Kolčavu, kterého většina z vás již jistě dobře zná z naší FotoGalerie.

  • Fotovýstava - Ondřej Prosický

    V naší tradiční rubrice FotoVýstavy vám přináším již sedmý díl webových výstav s podrobnějším osobním představením vybraného autora. Tentokrát jsem oslovil fotografa Ondřeje Prosického, kterého jistě dobře znají návštěvníci naší FotoGalerie a také účastníci i hosté nejrůznějších akcí a setkání pořádaných redakcí FotoAparát.cz

  • FotoVýstava - Vojta Herout

    Je tu další pokračování seriálu, ve kterém se vás snažím podrobněji seznámit se zajímavými a úspěšnými fotografy, kteří publikují v naší FotoGalerii. Dnes vám chci představit Vojtu Herouta, kterého mnoho z vás jistě zná nejen z FotoGalerie, ale také z akcí pořádaných redakcí FotoAparát.cz. Vojta je zajímavý nejen vysokou úrovní svých fotografií, ale také rozsahem fotografických žánrů, kterým se věnuje.

     8
  • FotoVýstava – Juraj Macko

    A je tu další díl našich webových FotoVýstav. Tentokrát jsem opět oslovil fotografa ze sousedního Slovenska a to mimo jiné i proto, že právě naši sousedé patří k vynikajícím fotografům a jejich kvality jsou nejen ve FotoGagalerii nepřehlédnutelné. Dnešním autorem je Juraj Macko, kterého jistě dobře zná většina uživatelů FotoGalerie a to nejen odborníků na hmyz a makrofotografii. Jsou to totiž právě nádherné snímky hmyzu, které Juraj zvládá přímo excelentně a doslova ohromí i laika …

  • FotoVýstava – Tomáš TRMAN Rücker

    V dalším, již čtvrtém, pokračování našich webových FotoVýstav si opět představíme úspěšného autora, tentokrát všem čtenářům jistě dobře známého z rubriky FotoGalerie. Tímto fotografem je Tomáš TRMAN Rücker a jeho oborem (který jsme ve FotoVýstavách zatím ještě neměli) je především klasický černobílý akt. Pokud vás tedy tento obor zaujal, tak si nenechte ujít následující rozhovor a výstavu zkušeného autora.

  • Majo Srník - Minulost v přítomnosti

    Připravili jsme pro vás - naše čtenáře novou rubriku: FOTOVÝSTAVY. Formou klasické výstavy v elektronické podobě budeme postupně představovat nejlepší a nejzajímavější autory z naší FotoGalerie. Startujeme právě dnes představením slovenského autora - Majo Srníka. Kromě shlédnutí jeho krásných fotografií máte možnost dovědět se více i o samotném autorovi.

  • PhotoKina 2004 - Reportáž z veletrhu

    Letošní Photokina probíhala v Kolíně na Rýnem od 28. září do 3. října. V celkem 11 halách na impozantní ploše 200 000 m2 vystavovalo své produkty a výrobky celkem 1589 vystavovatelů z celkem 50 zemí. Vzhledem k tomu, že se jedná o jedinečnou příležitost zjistit trendy a možnost prakticky si vyzkoušet některé výrobky, vyslali jsme letos na výstavu celkem 6 našich novinářů. Na výstavě jsme byli i před dvěma roky. Pokusím se proto porovnat a poukázat na věci, které považujeme za hlavní trendy a technologické novinky důležité pro fotoamatéry a srovnat se situací před dvěma roky.

     8
  • Stín Budhy a lidé ze Zlaté země

    Stín Budhy a lidé ze Zlaté země - tak se jmenuje výstava amatérského fotografa Pavla Neužila, kterou si budete moci prohlédnout od 8.března v Praze v baru East West ve Štěpánské ulici (pro znalce je to v místě bývalé indická restaurace Mayur). Pavel Neužil je fotograf žijící trvale v Singapuru a fotografuje všechno hezké a zajímavé v jihovýchodní Asii i jinde ve světě, hlavně přírodu, krajinky, portéty. Některé jeho fotografie již otiskl Singapurský časopis World Environment a u nás v České republice jste již mohli jeho práce vidět v geografickém časopise Koktejl.

     0
  • PhotoKina 2002 - Svatba klasiky s digitálem?

    Tento článek je dalším zamyšlením nad letošním veletrhem Photokina a trendy, které jsme tam viděli. Jako skupina pěti redaktorů, rekrutujících se ze zastánců klasiky, jsme byli nuceni sledovat smršť nové digitální techniky. Bude místo pro klasickou fotografii v budoucím elektronizovaném světě? Spousty věcí dochází až časem a vývoj lze někdy dost těžko předvídat. Bude to svatba nebo rozvod?

     0
  • PhotoKina 2002 - Reportáž z veletrhu

    Letošní PhotoKina se konala od 25.9. do 30.9.2002 v Kolíně nad Rýnem. Celá výstava byla provázena očekávaným pokračováním bouře novinek v oblasti digitální fototechniky, klasika byla na novinky mnohem chudší. V digitálu prakticky každý z velkých i menších výrobců má pětimegový přístroj. Olympus představil maketu dlouho očekávané profesionální zrcadlovky a dva nové pětimegové přístroje. U Sigmy SD 9 s Foveonem je již známa cena i datum uvedení na trh. Canon má 11-ti megový CMOS čip u modelu 1Ds. Kodak u modelu DCS Pro 14n 14 MPx. Hewlett-Packard přišel s modelem PS 850 s optikou Fuji a manuálními funkcemi. Minolta vylepšila DiMAGE 7i na model 7Hi. Panasonic vytáhl optický dvanáctinásobný zoom doplněný o optický stabilizátor. V klasice bylo nosné uvedení nového Canonu EOS 300V, na který máme již připraven redakční test.

     0