Digitální zrcadlovky

  • Sony alfa 57

    Třetí v řadě nového designu SLT zrcadlovek po A77 a A65 je řekněme odlehčená verze s názvem A57. To co v sobě skrývá, v čem se liší od předchozích dvou a jak se s ní fotí, si krátce ukážeme v dnešním testu. Nečekejte však nějaké závratné odlišnosti, v poslední době se již od sebe mnoho tyto fotoaparáty neliší.

     4
  • Test Canon EOS 5D Mark III - pokračování

    Jako majitel jeho předchůdce Canon EOS Mark II jsem u 5D Mark III srovnával obrazovou kvalitu. Zásadní rozdíl ve prospěch 5D Mark III je ve formátu JPEG, v RAW to naštěstí nedopadlo pro 5D Mark II tak špatně. Také jsem zajel do Bavorského lesa vyzkoušet autofokus při fotografování šumavské zvířeny

     8
  • Test Nikon D3200

    Nový model zrcadlovky firmy Nikon D3200 se dostává na český trh. Jeho vlastnosti jistě zajímají každého, kdo uvažuje o koupi levnější zrcadlovky. V tradičním redakčním článku se podíváme blíže na jeho vlastnosti.

     4
  • Nikon D800

    Fotografové používající techniku značky Nikon již dlouho očekávali nástupce populárního modelu D700. Nyní se konečně dočkali, přišel nový model D800. Asi největším překvapením je velmi vysoké rozlišení snímacího čipu, celých 36 Mpix. Ale to samozřejmě není všechno, více v obvyklém redakčním článku.

     8
  • První zkušenosti s Canon EOS 5D Mark III

    Udělali jsme první testy Canonu EOS 5D Mark III. Přístroj nepřináší zásadní inovace, ale určitě zamotá hlavu řadě současných uživatelů 5D Mark II, neboť Canon zapracoval a to systematicky na slabinách předchůdce, bohužel ale i na ceně. Zásadní je autofokus, vylepšení videa a potěší řada dalších funkcí. Technologie za tři roky opět pokročila. Díky novému procesoru je fotoaparát v porovnání s Mark II svižnější a přístroj stihne vice spočítat z nasbíraných dat. 5D Mark III jednoznačně potěší všechny, co se specializují na zvířata v divoké přírodě a sport.

  • Sony A65

    Minule jsme se představili první ze dvou nedávno uvedených modelů nových SLT „zrcadlovek“ a to model A77, který se vymykal dosavadní řadě SLT, které se vyznačuje hlavně menší velikostí než klasické DSLR. Spolu s A77 byl představen i levnější model s označením SLT A65. Dnes se v testu zaměříme, zda je opravdu jednodušší variantou a nebo je třeba rovnocenným partnerem modelu A77.

  • Test zrcadlovky Sony A77

    Dnes si představíme v pořadí již čtvrtou SLT zrcadlovku Sony, která se ovšem vymyká dosavadní koncepci SLT zrcadlovek, pro které je jedním z hlavních prvků menší velikost, oproti dosavadním DSLR zrcadlovkám. Jedná se o model A77, na který někteří fotografové čekají již delší dobu. Sony jej uvedla na trh společně s druhým modelem A65 o kterém si řekneme v dalším testu.

  • Test fotoaparátu Sony SLT A35

    Po prvních dvou "vlaštovkách" nového typu digitálních zrcadlovek s označením Single Lens Translucent neboli SLT, kterými byli A33 s 14MPix čipem a A55 s 16MPix čipem, se dnes velmi krátce podíváme na třetí do řady a to A35, která je jejich přímým pokračovatelem se zachovaným designem i funkcemi. Čím se tedy liší?

  • Test digitální zrcadlovky Nikon D5100

    Příznivci značky Nikon již delší čas očekávali nástupce přístrojů D300 a D700, ale jako první se překvapivě objevil nástupce Nikonu D5000, a to model D5100. Jde o velmi zajímavý model, který obsahuje stejný, nebo velmi podobný snímací čip, jako velmi úspěšný vyšší typ D7000 a dále byl také vylepšen otočný LCD monitor. Další podrobnosti se dočtete v následujícím článku.

  • Canon EOS 1100D

    Druhou novinkou na poli digitálních zrcadlovek, kterou Canon představil ve své letošní jarní kolekci, je model EOS 1100D. Ten se řadí do kategorie přístrojů určených začínajícím fotografům a nahrazuje předchozí verzi EOS 1000D. V následujícím článku se podíváme na tento přístroj podrobněji.

     6