Články autora - Helena Macenauerová

  • Semana Santa

    Semana Santa aneb Svatý týden je pro Španěly skutečná událost. Oblečou se do svátečního a se svými rodinami vyráží do ulic. Provoz v centru měst je zastaven. Všude proudí davy lidí a sledují procesí, která připomínají období inkvizice. V následujícím článku se můžete dočíst, jak takové procesí vypadá. Mnohé vám ukážou i připojené fotografie.

     0
  • Olympus Camedia C-50 Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-50 Zoom. Jedná se o výborně vybavený pětimegový fotoaparát, kde vše je ukryto v celokovovém stříbrném těle kompaktních rozměrů. Samozřejmě je již použita xD karta. Očekávaná cena 25.990,- Kč Olympusu C-50 Zoom dává předpoklady k rychlému nástupu, kde fotoaparát je v základu kromě jiného vybaven nabíječkou, li-ion baterií a dálkovým ovladačem. Fotoaparát získal ocenění "The best of Invex" a "Křišťálový disk".

     0
  • Olympus CAMEDIA C-730 Ultra Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-730 Ultra Zoom. Tento nástupce velmi populární "sedmistovky" má desetinásobný optický zoom ekv. 38-380 mm při f2,8/f3,5, CCD povýšilo na 3,2 Mega a již je k dispozici slot na novou xD kartu. Cena zajímavých 22.490,- Kč

     1
  • Olympus Camedia C-5050 Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-5050 Zoom. Jedná se o pětimegový fotoaparát se zoomem ekv. 35-105 mm při f1,8/f2,6 (!!!), slotem na xD, CF, IBM Microdrive (1 GB) a SM, výklopným displejem a konektorem pro externí blesk a to vše v kompaktních rozměrech a elegantním černém designu. Překvapivá je cena, zajímavých 31.990,- Kč, dávající Olympusu C-5050 Zoom výborný poměr cena/výkon.

     0
  • Olympus CAMEDIA C-720 Ultra Zoom

    V průběhu září 2002 se na českém trhu objeví nástupce dvou magapixelového Olympusu C-700 UZ, a to Olympus C-720 UZ. "Dvacítka navíc" znamená tří megapixelový přístroj, kde hlavní zbraní je osminásobný optický zoom doplněný o třínásobný zoom digitální. Při celkové hmotnosti 315 gramů bude C-720 UZ nabízen za velmi zajímavou cenu - 19.490,- Kč. Kromě této krátké aktuality Vám již nyní nabízíme technické informace o C-720 UZ v sekci FotoTechnika, samozřejmostí bude v budoucnu i podrobný redakční test.

     0
  • Olympus CAMEDIA C-4000 Zoom

    Na přelomu srpna a září 2002 se na trhu objeví novinka společnosti Olympus, fotoaparát Olympus Camedia C-4000 Zoom. Tento čtyř megapixelový aparát je kromě výborných technických parametrů uveden taky za velmi zajímavou cenu - 21.490,- Kč. Kromě této krátké aktuality Vám již nyní nabízíme technické informace o C-4000 Zoom v sekci FotoTechnika, samozřejmostí bude v budoucnu i podrobný redakční test.

     0
  • Massif Central III – Volcans dAuvergne

    Volcans d Auvergne ve Francii sice není Stromboli, ale přesto se zde můžete hodně dozvědět o nedávné geologické minulosti naší Země. Alespoň vám kolem hlavy nelétají sopečné pumy, i když člověk neví, jak to tu bude vypadat za pár desítek miliónů let. Naštěstí geologické hodiny tikají mnohem pomaleji než ty lidské. Kraj je to určitě fotogenický.

     0
  • Massif Central II – Grands Causses

    V druhém díle fotocestopisu z Centrálního Masívu ve Francii navštívíme tzv. Velké plošiny. Grands Causses jsou pravým rájem pro geology a paleontology, ale i pro Vás, kteří chcete jen pozorovat a fotografovat. Je zde i něco pro labužníky - zdejší vápencové jeskyně jsou domovem asi neznámějšího francouzského sýru Roquefort.

     0
  • Oblast Cévennes

    Francie je známá svými přírodními krásami. Mezi její nejznámější pohoří patří Alpy a Pyreneje. Massif Central je další hojně navštěvované pohoří, které se nachází na jejím jihozápadě. V prvním dílu se podíváme do národního parku Cévennes, divoké a nepřístupné krajiny vzdálené 100 km od moře.

     0
  • Picos de Europa II

    V tomto díle fotocestopisu z Picos de Europa se podíváme do jejich západní části. Zajímavá je určitě oblast Covadonga, zvláště v okolí ledovcových jezer Lago de la Ercina a Lago de Enol, která je také východištěm turistických cest. Vysokohorská turistika zde není tak náročná jako v centrální oblasti Picos.

     0