Články autora - Redakce

  • 25. Setkání fotografů proběhlo 26. listopadu 2016

    25. Setkání fotografů proběhlo v Praze v KC Zahrada 26.11.2016. Vybrat si návštěvníci mohli z 17 přednášek, 6 poraden a 18 workshopů. Mohli si vytisknout své fotografie nebo soutěžit. Vidět techniku dvou velikánů Canon a Nikon a mnoho dalšího. Kdo nestihl přijít, nabízíme další možnost na Apríla 2017, tedy 1. dubna 2017.

     0
  • Jan a Sára Saudkovi - výstava fotografií v Břeclavi od 9.12.2016

    Na přelomu roku můžete v Městském muzeu a galerii Břeclav navštívit výstavu fotografií Jana Saudka a Sáry Saudkové, potrvá v termínu 9.12.2016 - 22.1.2017. Vernisáž spojená s autogramiádou knihy Sáry Saudkové proběhne 8.12.2016.

     0
  • Setkání fotografů již pozítří, v sobotu 26. listopadu 2016!

    Setkání fotografů proběhne již pozítří, v sobotu 26. listopadu. Stále se můžete zaregistrovat online pro slevu na vstupném a běží doprodej volných míst na workshopech. Na co se můžete těšit? Pozvání přijali fotografové jako Antonín Kratochvíl, Petr Bambousek, Karel Cudlín, Pavel Krásenský, Antonín Lavrenčík... a další. Uvidíte zde i novinky ze světa fototechniky, které si budete moci v praxi vyzkoušet. Více v článku.

  • Nová kniha - Ivan Klich: „Vltavské vyhlídky“

    Kniha "Vltavské vyhlídky" je více než čistě fotografickou publikací průvodcem po 33 známých i méně známých vyhlídek nad středním tokem řeky Vltavy. Jistě ale právě fotografové ocení podrobný popis trasy, přístupových bodů, zajímavostí, které lze cestou spatřit (a vyfotit), výklad o samotné vyhlídce a okolí či orientační mapku a ukázkové fotografie.

     0
  • Vyzkoušeli jsme nový Olympus OM-D E-M1 Mark II

    Novinka od Olympusu se snaží dokázat, že i bezzrcadlovka může být profesionální přístroj. Díky novému rychlému FAST AF systému, vysokému výkonu sériového snímání či delší výdrži na baterii se jí to může podařit. "Vychytávky" jako je dvojitý slot pro kartu (s podporou UHS II), utěsnění proti vodě a prachu či konečně 4K video celkovému "profi" pocitu také přidávají. Více v našem prvním seznámení s tímto 20MPx přístrojem.

     0
  • Přednášky na Setkání fotografů 26.11.2016

    25. Setkání fotografů proběhne v sobotu 26.11.2016. Doporučujeme se předem registrovat pro slevu 100 Kč na vstupném. Pozvání přijali fotografové jako Antonín Kratochvíl, Petr Bambousek, Karel Cudlín...

    Těšit se můžete na přednášky jako Portrétní fotografie v podání Antonína Kratochvíla, Fotografie zvířat od Petra Bambouska, Fotografování yachtingu Pavla Nesvadby, Dokumentární fotografie Karla Cudlína, Fotografování s profesionálním kompaktem na cestách Davida Bernarda, Krajina od pouští po velehory Andreje Macenauera... a mnoho dalších.

  • "A" jako "Astro": Test Nikon D810A

    Nikon D810A je zrcadlovka určená speciálně pro astrofotografii. Vychází z dobře známého modelu fullframe zrcadlovky D810, má však speciálně upravený infračervený filtr a různé funkce navíc, které ocení zejména právě astrofotografové - je ideální pro snímky emisních mlhovin vyzařujících na vlnové délce vodíku H-alfa.

     0
  • Fujifilm X-T2 - test bezzrcadlovky pro náročné

    Model X-T2 tvoří spolu s X-Pro 2 vrchol nabídky výrobce - a dá se říci, že X-Pro 2 i překonává. Je zaměřen více na milovníky zrcadlovek (evokuje SLR) a jak je pro výrobce typické, retro prvky nešetří. Snímač je 24MPx X-Trans CMOS velikosti APS-C, který disponuje senzory rychlého PDAF ostření a umí i natáčet 4K video. Důraz tentokrát výrobce kladl i na rychlost, takže ostření a snímání je bleskurychlé. Přidejte propracovanou ergonomii, kvalitní konstrukci a skvělý hledáček i displej a máte zajímavou alternativu k "poloprofi" zrcadlovce... 

     0
  • Fotografie týdne za 3. kvartál 2016 z naší FotoGalerie

    Tradičně se formnou článku vracíme k Fotografiím týdne za uplynulé čtvrtletí - třetí kvartál 2016. Všem, jejichž fotografie se staly Fotem týdne na naší Galerii, gratulujeme! Zeptali jsme se autorů, zda nám ke svým fotografiím řeknou několik slov.

    Galerii fotek a informace ze zákulisí jednotlivých snímků naleznete v článku.

     0
  • Test Sony Alpha a68 - dědictví Minolty stále živé

    Systém Alpha A-mount od Sony (dříve Minolta A) byl v poslední době trochu upozaděn na úkor bezzrcadlovek E-mount. A to tak, že se mnozí obávali o jeho budoucnost. Dnešní článek - test SLR zrcadlovky a68 - by měl odpovědět na dotaz, zda byly a jsou tyto obavy opodstatněné. Jaká je tato amatérská zrcadocvka s 24MPx senzorem, stabilizací a 79 AF body v praxi?

     0