Články autora - Redakce

  • Setkání fotografů již tuto sobotu 1. dubna!

    Setkání fotografů proběhne již tuto sobotu 1.4.2017. V článku naleznete shrnutí programu a všechny důležité instrukce. Registrace bude probíhat i na místě konání - v kulturním centru Zahrada v Praze od 9:00.

  • Přednášky na Setkání fotografů 1.4.2017

    Setkání fotografů, celorepublikový svátek pro všechny, kteří rádi fotí, proběhne letos na apríla, tedy v sobotu 1.4.2017 v Praze 4 Chodově. V článku najdete program všech přednášek, které v rámci akce proběhnou.

  • Digitální foto 160 – březen 2017

    Po čase se Digitální foto opět vrací k oblíbené fotografické disciplíně – k pouliční fotografii. Výhodou tohoto žánru je, že k němu nepotřebujete drahou výbavu (stačí nenápadný fotoaparát s pevným objektivem a pohodlné boty) a nemusíte se trmácet na druhý konec světa – jen zajedete do nejbližšího města. V hlavním tématu se dozvíte deset užitečných rad a další tipy potom najdete v článku o třech špičkových street fotografech. Česko-slovenskou tvorbu představí také Rudolf Baranovič ve velkém rozhovoru. Dále se seznámíte s výhodami rádiového odpalování blesků. V rubrice fotovýbava najdete zase přímé srovnání vlajkových lodí Canonu a Nikonu, recenzi Canonu EOS M5 či Sony A99 Mark II nebo velký srovnávací test grafických editorů – alternativ k Photoshopu.

  • Výstavy v minigalerii Centra FotoŠkoda - březen 2017

    V článku naleznete program výstav v Minigalerii Centra FotoŠkoda v březnu 2017. Minigalerie Centra FotoŠkoda umožňuje každému zájemci prezentovat své fotografie formou výstavy tištěných fotografií, s možností projekce na velkoformátové obrazovce a s vernisáží. Výstavy mohou být prodejní.

  • I pro dámy: Olympus PEN E-PL8

    Výkonný fotoaparát a stylový fotoaparát - to se vzájemně nevylučuje. To však už víme. A co fotoaparát, který nezastírá fakt, že se chce zalíbit i ženám a dívkám? To je případ Olympus PEN E-PL8. Jak si ukážeme v dnešním testu, neurazí ani pány... jen asi nebudou chtít béžový s růžovou brašnou.

     0
  • Canon EOS 1300D - nejnovější low-end model Canonu (test)

    Canon 1300D navazuje na model 1200D. Tedy tu nejzákladnější EOS zrcadlovku a jeden z nejlevnějších přístrojů tohoto typu vůbec. Vzhledově jsou zcela totožné a to uběhlo již pár let. Co tedy novinka přináší? Nový procesor, vyšší ISO, lepší LCD displej, nový režim WB ("priorita bílé'") či Wi-Fi a NFC.

     2
  • Jak fotí objektiv Sony 100/2.8 (T5.6) STF a objektiv 85/1.8?

    Víte, co je to apodizační filtr? Jestli ne, nevadí, v článku vám to řekneme. Právě tento filtr má novinky Sony FE 100mm F2.8 (T5.6) zabudovaný a díky němu má zcela unikátní jemný bokeh. Podobné objektivy se výjimečně na trhu objeví, ale novinka má zatím efekt apodizace nejsilnější. V článku najdete fotky v plném rozlišení. Nejen z novinky 100mm, ale také z klasického "portréťáku" 85/1.8, který Sony uvedlo zároveň.

     0
  • Sigma 24-105mm F4 - jaký je ARTový zoom?

    Sigma 24-105mm je lákavou náhradou setového zoomu - má delší dosah, konstantní světelnost i stabilizaci. Řada "ART" navíc obvykle sdružuje objektivy se solidní optickou kvalitou. Podívali jsme na ní blíže, konkrétně na verzi pro Nikon. Nabízí se ale i pro uživatele zrcadlovek Canon, Sony a Sigma.

     0
  • Světelný zoom za rozumnou cenu - test fullframe objektivu Tamron 24-70/2.8

    Konstantní světelnost F2.8 a široké ohnisko 24mm bývá výsadou drahých profesionálních zoomů. Tamron má však v nabídce takový objektiv za nebývale příznivou cenovku. Přidává navíc stabilizaci či základní ochranu před nepřízní počasí. Je to dobrá volba?

     0
  • Setkání fotografů letos na apríla

    Setkání fotografů, celorepublikový svátek pro všechny, kteří rádi fotí, proběhne letos na apríla! tedy v sobotu 1.4.2017 v Praze 4 Chodově. Nabídne vám jedinečnou příležitost setkat se s předními českými fotografy jako jsou Robert Vano, Jan Pohribný, Lenka Hatašová, Antonín Lavrenčík, Andrej Macenauer, lektoři FotoInstitut.cz, ambasadoři generálních partnerů Canon, Nikon, Megapixel. Fotografický festival umožní každému získat rady pro zlepšení svých fotografií či v přátelské atmosféře načerpat inspiraci pro své další fotografické zážitky.