Czech Photo Centre ukáže práce členů Asociace profesionálních fotografů ČR

Asociace profesionálních fotografů ČR (APF) představuje od středy 28. února v multižánrovém Czech Photo Centre výstavu Tělo jako znak. Mezi fotografy, kteří své snímky v galerii vystavují, patří například Pavel Mára, Marian Beneš, Roman Sejkot nebo Jan Pohribný. AKTUALIZOVÁNO

Aktualizace: 6. dubna se výstava Tělo jako znak přesune do Muzea fotografie a moderních obrazových umění v Jindřichově Hradci a od 17 hodin proběhne zahájení s Janem Pohribným. Výstava potrvá až do 20. května a otevřená bude od úterý do neděle a i přes svátky. Od 3. do 29. června bude výstava v galerii zámku Průhonice s vernisáží 2. června. V jed­nání je i další repríza v Q-galerii v Uherském Brodě s předběžným ter­mínem červenec – září.

Tělo, či spíše tělesnost, bude v Czech Photo Centre ukázána nejen v obvyklé estetické a erotické rovině, ale především jako výrazový prostředek řešící otázky osobnostní, partnerské i sociální problematiky. Na výstavě budou zastoupeni přední čeští výtvarní fotografové: Marian Beneš, Vasil Stanko, Petra Skoupilová, Jan Pohribný, Jiří Hanke, Pavel Mára, Jan Pohribný, Roman Sejkot, Vladimír Kozlík, Petr Zhoř, Rudolf Jung, Zdeněk Lhoták, Rudo Prekop a další.

Vystavovaní fotografové náleží současně k předním pedagogům fotografických škol, kurátorům a historikům fotografie. Výstavy se zúčastňují členové APF na základě kurátorského výběru Zdeňka Lhotáka a Vladimíra Kozlíka.


Zdroj: Asociace profesionálních fotografů ČR

K výstavě Tělo jako znak bude vydán katalog v rozsahu 56 stran s obrazovou prezentací vystavených děl i autorů. Výstavu bude také doprovázet Almanach III, který bude obsahovat signovaný tisk od každého autora a který bude vydán v limitované edici 20 kusů. Almanach je primárně určen sběratelům umělecké fotografie, muzeím, firmám a dalším institucím. Výstava je realizována za podpory Státního Fondu kultury ČR.

V rámci výstavy Tělo jako znak proběhne v Czech Photo Centre ve středu 28. března od 14 hodin slavnostní vyhlášení Osobnosti české fotografie 2017. Tato prestižní cena, kterou udílí APF na základě výběru odborné poroty již popatnácté, je určena fotografovi, fotografickému pedagogovi, kurátorovi, teoretikovi fotografie, galeristovi či vydavateli, který v průběhu kalendářního roku zásadním způsobem přispěje ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci české tvůrčí fotografie u nás či v zahraničí. APF uděluje také cenu „Osobnost české fotografie – za dlouhodobý přínos fotografii“, jež je určena osobnosti, která dlouhodobě, zásadním způsobem přispěla ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci české tvůrčí fotografie u nás či v zahraničí. V posledních dvou letech byla cena rozšířena o kategorie „Publikace roku“ a „Kalendář roku“.

Zdroj: Asociace profesionálních fotografů ČR

Výstava Tělo jako znak potrvá v Czech Photo Centreod 28. února do 1. dubna. Bude otevřena každý den kromě pondělí. V úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 80 korun a snížené 40 korun. Galerie leží zhruba 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5.

Další informace lze nalézt na www.czechphotocentre.cz.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram