Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2016

  • 26.06.2015
  • PR

Společnost NIKON spol. s r.o. pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky oblíbenosti, které se těší mezi fotografy, se letos dostává již do 7. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Společnost NIKON spol. s r.o. pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce <st1 style=„line-height: 1.6em; background-color: initial;“>2009 a díky oblíbenosti, které se těší mezi fotografy, se letos dostává již do 7. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.</st1>

Téma letošního ročníku soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost nese název „Představivost vládne světu“.

Projekt dává příležitost jak amatérským fotografům, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do 31. 8. 2015 do 23.59 hod. Po ukončení vkládání fotografií do soutěže začíná dne 1. 9. 2015 tipovací soutěž v galerii všech přihlášených fotografií. Úkolem tipujících je odhadnout, které fotografie vybere odborná porota pro NIKON KALENDÁŘ 2016. Podrobná pravidla tipovací soutěže naleznete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla . Výherce tipovací soutěže získá od společnosti NIKON spol. r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnotě 10 000 Kč.

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s panem Stanislavem Pokorným, fotografem a předsedou Asociace profesionálních fotografů České republiky, bude veřejnosti představeno během slavnostního vyhlášení výsledků dne 11. listopadu 2015 v hotelu Holiday Inn v Praze. Koncem roku pak bude zahájena výstava těchto fotografií v Nikon Photo Gallery v Praze na Malé Straně. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky sedmého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2016, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč.

Sedmé vydání kalendáře pokřtí pan inženýr Jiří Procházka, ředitel Domova pro zrakově postižené Palata, na slavnostním večeru dne 11. listopadu 2015 v hotelu Holiday Inn v Praze. Výtěžek z dražby kalendáře věnuje NIKON Domovu pro zrakově postižené Palata na úhradu nákladů spojených s obnovou orientačního systému pro slabozraké a nevidomé v prostorách zařízení.

Výtěžek z loňské dražby fotografií na slavnostním večeru a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon přinesl finanční dar ve výši 336 500 Kč Nadačnímu fondu Kapka naděje na úhradu nákladů spojených s poskytováním služeb psychologa na oddělení dětské hematologie a onkologie a transplantační jednotky kostní dřeně v pražském Motole.

Palata

Domov pro zrakově postižené Palata se nachází v krásném prostředí tříhektarového parku anglického stylu v klidné části Smíchova na jižním svahu Strahova. Byl postaven v roce <st1>1893 a po celou dobu své existence je v něm poskytována péče lidem se zrakovým postižením. Více o Domově pro zrakově postižené na www.palata.cz. </st1>

Více o tomto projektu naleznete na www.nikon-kalendar.cz.

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram