Články označené - Objektiv pro ff

  • Recenze: 7 dní s Full Frame objektivem Zeiss Milvus 50mm f/1.4

    Když fotograf nasadí nějaký z drtivé většiny objektivů, může hned vyrazit na lov a začít cvakat. Má k tomu nejlepší předpoklady – rychlé automatické ostření a pravděpodobně i kvalitní optickou stabilizaci, která ho může zachránit v ošemetných případech. Když ale nasadí Zeiss Milvus 50mm f/1.4, jakoby se najednou zastavil čas. Proč? On totiž nemá ani automatické ostření.

     0
  • Dvojrecenze: Canon 24-105mm f/4L IS USM vs. 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM

    Kdo hledá základní zoom objektiv pro Full Frame zrcadlovky od Canonu, nejspíše stojí před rozhodnutím, zda si pořídí seťák 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM nebo rovnou profesionální „L-kovou“ řadu v podobě nového objektivu 24-105mm f/4L IS USM. V této recenzi oba objektivy pořádně prověříme a porovnáme.

     1
  • Recenze Nikkor 58mm f/1.4: Když padesátka nestačí

    Kdo používá pevnou padesátku od Nikonu se světelností f/1.4 a je s ní spokojený, může pokukovat po trošku lepší verzi – Nikkoru 58mm f/1.4. Důvodem je hlavně fakt, že ona „géčková jedna-čtyřka“ má na kontě už devět let, zatímco padesát osmička neoslavila ani čtvrté narozeniny. Z toho by mohl koukat zajímavý upgrade.

     2
  • Test objektivu Zeiss Milvus 135mm F2

    Zeiss Milvus 135mm F2 je produktový název pro poslední verzi Zeissova Apo Sonnaru, středního teleobjektivu pro fullframe s manuálním ostřením a elektronicky řízenou clonou. Jde o opticky špičkový a zpracováním luxusní objektiv, kterému nechybí ani utěsnění proti prachu a vlhkosti.

     0
  • Test objektivu Samyang XP 85mm F1.2

    Samyang XP 85/1.2 je supersvětelný portréťák pro bajonet Canon EF. Ostří se pouze manuálně, ale objektiv má potvrzovací čip a umí z těla ovládat clonu. Řada "XP" znamená nejvyšší řadu objektivů výrobce - je to solidní alternativa k Canonu 85/1.2, nebo ne? Srovnání je součástí testu. Cenový rozdíl je cca dvojnásobný... 

     0
  • Test Nikkoru 105mm f/1.4E: Pan dokonalý

    Existuje mnoho portrétních objektivů. Můžete se zeptat jakéhokoliv Nikoňáka na portrétní objektiv, po kterém touží. Snad každý odpoví, že chce pevnou stopětku. Dokonce jsme se o ní málem poprali i u nás v redakci, protože ji chtěl do rukou každý. Je opravdu v případě Nikonu 105mm f/1.4 o co stát? Jednoznačně!

     0
  • Recenze Tamron 28-300mm f/3,5-6,3 Di VC PZD

    I když s nimi nemusíte souhlasit, mnoho fotografů chce, aby se jim překrývala ohniska všech objektivů. Zkrátka jsou rádi, když mají k dispozici správný počet milimetrů. Často to ale znamená tahat s sebou spoustu objektivů a stejně některý bude chybět. Řešením může být třeba Tamron 28-300 mm, který pokryje většinu důležitých úhlů záběru.

     1
  • Test Nikonu 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

    Je to spása i prokletí, velké množství různých objektivů na digitální zrcadlovky ale mnoho fotografů bere jako pozitivum. Na druhou stranu kompakty či ultrazoomy mají jeden objektiv, který má velký rozsah ohnisek, často rozumnou světelnost, a dokonce i dobré makro schopnosti. Až takto univerzální objektiv ve světě DSLR zkrátka neexistuje, přece jsou na scéně „skla“ aspoň s tím vysokým zoomem. Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 je jedním z nich a fotografovi opravdu ulehčí život tím, že umožní vytouženou scénu oproti jiným objektivům více přiblížit.

     0
  • Recenze Nikon 24-70mm f/2.8E

    Nikon 24-70mm f/2.8 již patří mezi profesionální univerzální objektivy a nabídne vše potřebné – dobrou světelnost, kvalitní optickou stabilizaci obrazu, oblíbený rozsah ohnisek a hlavně logo Nikon, které zaručuje i tu nejvyšší kvalitu. V podstatě nabídne ve své kategorii to nejlepší. Nic ale není tak jednoduché a i tento objektiv má svá „ale“ a není nutně jednoznačnou volbou.

     7
  • Test objektivu Sigma 24-105mm F4 Dg Os HSM ART

    Hledání ideálního univerzálního zoomovacího objektivu pro full frame zrcadlovku není lehký úkol. Mezi adepty se řadí i Sigma 24-105 s konstantní světelností f/4. Je sice o několik tisíc dražší než setové objektivy, ale zároveň se snaží konkurovat klidně i o deset tisíc korun dražším objektivům, než stojí ona sama. Jak obstojí v testu?

     0