• První dojmy s Olympus Pen E-P1

    Před týdnem představil Olympus digitálního zástupce původně kinofilmové řady přístrojů na půlený formát s výměnnými objektivy - Olympus Pen E-P1. Fotoaparát, který na první pohled zaujme retro-designem, navíc "nadupaný" spoustou funkcí, jsme měli možnost pár dní zkoušet. Přinášíme vám první postřehy a dojmy.

  • Nové velkoformátové tiskárny EPSON

    V článku je přestavena nová řada velkoformátových tiskáren s inkoustem UltraChrome K3: Epson Stylus Pro 4880, Stylus Pro 7880, Stylus Pro 9880 a Epson Stylus Pro 11880. Nejedná se o tiskárny pro domácí použití, můžete se s nimi však setkat například v grafických studiích.

     0
  • EIZO FlexScan S2000

    Monitory EIZO jsou povážovány za jakousi Formuli 1 mezi monitory a tenhle přívlastek si nevysloužily náhodou. Myslím, že je snem každého grafika a fotografa mít jeden stroj této značky doma. Monitory jsou to totiž nejen kvalitní a krásné, ale také přiměřeně drahé. Tohle si asi firma EIZO NANAO uvědomovala a pokusila se přijít na trh se zařízením, které si zachová pověstnou kvalitu a přitom bude dostupné i širšímu okruhu zájemců.

  • Platinové ceny DIWA za rok 2005 získává Nikon, Panasonic a Fujifilm

    12 členů organizace DIWA znovu přehodnotilo jednotlivé vítěze zlatých medailí DIWA za rok 2005 a zvolilo "nejlepší z nejlepších". Nikon D50 získal titul "Nejlepší systémová digitální zrcadlovka", Panasonic LUMIX DMC FZ30 titul "Nejlepší digitální fotoaparát s pevným objektivem" a Fujifilm FinePIX F10 získal titul "Nejlepší digitální fotoaparát pro fotoamatéry" za rok 2005.

  • Olympus konečně představil zrcadlovku E-1

    Olympus, jako jedna z vedoucích firem v digitální fotografii, konečně představil svoji první pravou digitální zrcadlovku s výměnnými objektivy. Firma nechce při tomto vstupu určitě nic ponechat náhodě a dává si na čas. Mechanické zpracování a parametry přístroje svědčí o vysoké kvalitě. Přístroj vstoupí do tvrdé konkurence s Canony a Nikony, popřípadě i s Fuji a Sigmou SD9. Kvalita těla a na něj navazujícího systému příslušenství včetně objektivů Zuiko mu určitě dává velké šance. Růst konkurence v segmentu pravých digitálních zrcadlovek dává tušit, že doba, kdy se začnou klasické zrcadlovky masově měnit za digitální, se opět přiblížila.

     3
  • Novinka Minolta DiMAGE F300

    Minolta uvádí na trh nástupce modelu F100, Minoltu DiMAGE F300. Tento fotoaparát s pěti milióny pixelů vyniká výbornou kresbou, funkcemi jako kontinuální zaostřování na sledovaný objekt, řízení redukce šumu, automatická volba kreativního programu dle aktuálního motivu, možnost až 20 minut videa nebo hlasový zápisník až na 180 minut. A to vše za doporučenou cenu 24.990,- Kč s DPH. Souběžně se zahájením prodeje Minolta DiMAGE F300 byla také zahájena soutěž "Dovolená s 5 milióny v kapse". Více v následující aktualitě nebo přímo na stránkách Minolty.

     0
  • Nový Nikkor pro digitální zrcadlovky

    Začátkem prosince se objevila informace o novém objektivu Nikon (Nikkor), o kterém jsme vás informovali jako první v ČR krátkou aktualitou na fóru 13.12.2002. Nyní se k této novince vracíme znovu a podrobněji.

     2
  • Olympus Camedia C-50 Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-50 Zoom. Jedná se o výborně vybavený pětimegový fotoaparát, kde vše je ukryto v celokovovém stříbrném těle kompaktních rozměrů. Samozřejmě je již použita xD karta. Očekávaná cena 25.990,- Kč Olympusu C-50 Zoom dává předpoklady k rychlému nástupu, kde fotoaparát je v základu kromě jiného vybaven nabíječkou, li-ion baterií a dálkovým ovladačem. Fotoaparát získal ocenění "The best of Invex" a "Křišťálový disk".

     0
  • Olympus CAMEDIA C-730 Ultra Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-730 Ultra Zoom. Tento nástupce velmi populární "sedmistovky" má desetinásobný optický zoom ekv. 38-380 mm při f2,8/f3,5, CCD povýšilo na 3,2 Mega a již je k dispozici slot na novou xD kartu. Cena zajímavých 22.490,- Kč

     1
  • Olympus Camedia C-5050 Zoom

    V listopadu 2002 bude na trh uvedena novinka Olympus Camedia C-5050 Zoom. Jedná se o pětimegový fotoaparát se zoomem ekv. 35-105 mm při f1,8/f2,6 (!!!), slotem na xD, CF, IBM Microdrive (1 GB) a SM, výklopným displejem a konektorem pro externí blesk a to vše v kompaktních rozměrech a elegantním černém designu. Překvapivá je cena, zajímavých 31.990,- Kč, dávající Olympusu C-5050 Zoom výborný poměr cena/výkon.

     0