Články autora - Radik

  • Test Canon EOS D60 díl I.

    Digitální zrcadlovka Canon EOS D60 je pokračováním řady odstartované Canonem EOS D30. Jedná se o poloprofesionální digitální zrcadlovku s výměnnými objektivy řady Canon EF, která svými vlastnostmi odpovídá klasické kinofilmové zrcadlovce střední třídy. V tomto prvním dílu redakčního testu vás seznámíme s ovládáním a se základními technickými parametry fotoaparátu.

     0
  • Test Hewlett-Packard PhotoSmart 850

    Hewlett-Packard PhotoSmart 850 je nejvýkonějším fotoaparátem HP a zároveň jednou z novinek letošní PhotoKiny 2002. Tento čtyřmegový přístroj je na rozdíl od ostatních modelů HP vybaven objektivem Fuji se zajímavým rozsahem 37-300 mm (ekv. kino), volbou priority clony nebo závěrky. To vše je doplněno kvalitním hledáčkem, velkým displejem a dokovací stanicí. Více v následujícím redakčním testu.

     2
  • Test Canon EOS 300 V

    Poslední novinkou v oblasti kinofilmových zrcadlovek firmy Canon se stala 27. srpna 2002 zrcadlovka Canon EOS 300V spolu s novou řadou sedmi setových objektivů. Jedná se o nástupce populárního Canonu EOS 300. Hlavními změnami je kovový bajonet a závit stativu, inovace autofokusu a LCD display. Vše doplněno o moderní design. V testu najdete také praktickou část doplněnou množstvím fotografií.

  • Test Pentax MZ 5n díl II.

    Druhý díl testování foto-aparátu Pentax MZ-5n (odkaz na první díl) je zaměřen na jeho praktické použití. Vyrazili jsme na výlet do Tiských stěn na Děčínsku a na procházku Prahou. Přečtete si, jak dopadlo měření expozice, práce s bleskem nebo jaké vlastnosti má dodaný objektiv.

     1
  • Test Pentax MZ 5n díl I.

    Jednooká zrcadlovka Pentax MZ-5n vychází z předchozího modelu MZ-5. Nejdůležitějšími změnami je možnost bracketingu a kontrola hloubky ostrosti. Koncepce MZ-5n v mnoha ohledech vybočuje z řady modelů stejné cenové třídy nejen firmy Pentax, ale i ostatních výrobců AF zrcadlovek. Jedná se o zajímavý model vhodný pro tvůrčí fotografování.

     1