Články autora - Přemysl Kaňok

  • La viva Corsica

    Korsika vždy byla, je a obávám se, že i bude ostrovem, o který se bojuje. Nad jeho skalnatým pobřežím (vnitrozemí se některým okupantům ani nepodařilo ovládnout) vlály vlajky janovské, pirátské, francouzské ale i Pizy a Říma. A dnes? Vlajka na stožáru v Bastii je francouzská, občas před nějakou bankou vybuchne nálož, kterou nastražila Armata Corsicana, ale celý ostrov ovládli TURISTÉ národností všemožných.

     1
  • Maroko

    Maroko - vstupní brána do Afriky. Země středověkých měst, nekonečné Sahary, divokého Atlantiku a zasněženého Atlasu. Maroko je kořeněná směs arabské, francouzské, ale především berberské kultury. Těmito slogany mohou cestovky lákat klienty, aniž budou obviněny ze zavádějící reklamy. Je to pravda.

     7
  • Putování Egyptem

    Únor. V Praze prší, v Beskydech ještě fůra sněhu. V Asuánu okolo čtyřiceti stupňů, Rudé moře má ideálních 23°C. To je pravý čas na cestu do Afriky. Proto rychle sbalit batoh, nakoupit filmy, letenku od GTS, vízum, ještě Lonely Planet a polarizační filtr a …. Pojďte se s námi podívat co mýtický Egypt nabízí dnes. A nejenom podívat, ale i poslechnout, na konci článku naleznete poprvé na FotoAparátu.cz zvukový soubor, prostřednictvím kterého se s vámi podělíme o typickou kulisu "zvuků Egypta".

     3
  • Galície

    Většina zemí Evropské unie vypadá ve srovnání s našimi kraji a hlavně s kraji na východ od nás velmi konsolidovaně, někdy až nudně. Přemek Kaňok nás tentokrát zavede do Galície - kraje na západní výspě Španělska. Je to fotografický ráj pro Vás, kteří se chcete svými záběry vrátit trochu do minulosti.

     2
  • Turecko: skalní chrámy Kappadokie

    Skalní chrámy Kappadokie, pohoří Taurus a všudypřítomné pozůstatky římských měst uchvátí každého kdo překročí Bosporskou úžinu a vydá se do vnitrozemí rozlehlého Turecka. Pro ty, kdo se rozhodují jak prožít dovolenou i pro ty, kdo už mají sbaleno a letenku do Ankary v kapse, přinášíme několik postřehů a tipů…

     0
  • Zakarpatská Ukrajina

    Co se dá vidět, zažít a vyfotit v koutku Evropy, který byl celých dvacet let součástí Československa? Několik našich postřehů, ale také užitečných rad pro každého, kdo se chystá na Zakarpatskou Rus, naleznete v našem článku o zemi kde "Zítra znamená včera".

     0
  • Filipíny, 2.část

    Pro někoho příšerné utrpení pro jiného neopakovatelný zážitek a pro domorodce každodenní rutina: cesta na střeše terénního autobusu tzv. Jeepny napříč ostrovem Palawan. Foťák to naštěstí přežil, takže vám můžeme přiblížit všechny krásy ostrova nechvalně proslulého únosem turistů ....

     0
  • Filipíny, 1.část

    „Takhle levná letenka do Manily? Beru! Nepotřebuji vízum a očkování? To je perfektní…. Jo, a prosím vás Manila je v Americe nebo v Asii? Filipíny? To jsou nějaké ostrovy někde v horoucím pekle, ne?“ Ostrovy to sice jsou, ale horoucí peklo asi vypadá jinak. Přesvědčete se sami ….

     0
  • Rumunsko

    Evropa nebo Asie? Rozhodně exotika. Pojďte s námi navštívit romantickou přírodu, přátelské pastevce středověká či renesanční města a černomořská letoviska. Rumunsko vám učaruje a nezbude než se vracet a znovu šplhat na hřebeny nekonečných Karpat. Nevěříte?

     0