-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Michale,pěkná recenze na pěkný přístroj.Spíš něž porovnávat donekonečna Nikon a Canon,jde o to,že se D200 povedla a přínos je buď pro potencionální nové majitele zrcadlovky,či pro někoho,kdo si chce ze starších modelů polepšit.Nemá cenu se pokaždé přezbrojovat na jinou značku.Zkrátka jak píše Michal jednou je vítěz ten a za půl roku zase onen.
Nemyslel jsem, že bych to ještě někdy řekl: "je štěstí být Nikonistou". Dvě dobrá těla Nikon udělal, za ty prachy. Tož si to užijte, Nikonisti ;o).
tomashr: Prave system AF je asi nejpodstatnejsi vadou 5D - je sice vyborne funkcni ale ty body jsou tak nahnacany uprostred hledacku, ze kdyby jich tam bylo tak max 5, tak to vyjde na stejno ....
Bobík: Jo, je to fakt jak na houpačce a až Canon udělá zase něco nového ....
Matt-M: Srovnani D200 a 5D se primo nabizi. 5D ma asi vubec nejlepsi obrazovou kvalitu, jakou jsem u D-SLR videl a v tomhle ohledu je to asi fakt špička. Na druhou stranu pár much se na ní najde. Naproti tomu D200 má sice trošku nižší obrazovou kvalitu (rozdíl ale není nijak dramatický, podle mě cca do 5%) ale zase je trochu lepší funkcemi i mechanicky. A stojí polovinu, takže srovnání je spíš zda za ty penize raději samotne tělo 5D nebo D200 s 12-24DX + 18-70DX + SB-800 ....
Kapsa: no, ona 20D do ruky sedí líp než D2X :-))) Ad voda - 20D jsem dal asi největší záhul při tomto focení: http://www.fotozona.cz/mixfoto/dvoriste-vylov/index.htm , tam jsem občas skoro ležel v kádi a když ti tam rybáři pošlou pár kaprů, tak to není sprcha, ale spíš tsunami :-))) Vydrželo...
Ad AF - no, on ten AF v 5D zase extrémně skvěle drží servo, to mi můžeš věřit, teď jsem 5D týral a dost mě rozdál proti 20D překvapil. Jinak ta má poznámka byla míněna tak, že se můžeš vsadit, že AF z 5D bude mít očekávaný nástupce 20D s APS-C snímačem a tam se body opět jakoby roztáhnou. Jinak samozřejmě souhlasím, že když se dalo stejné čidlo do fullframe 5D, tak je soustředění kolem středu často dost nepříjemné, o tom není spor.
Kapsa: ad obrazová kvalita 5D kontra D200 - zas si tak nefandi, rozdíl není 5%, ale něco přes 20%, těch pixelů je tam prostě více a navíc řidších a to se neokecá. Jinak ale zbytek tvého komentáře sedí a i já si myslím, že výhody EOS5D nevyužije zdaleka každý natolik, aby to za vyšší cenu těla a často i optiky stálo. A toto se netýká jen srovnání D200 a 5D, na základě osobních testů si dovoluji tvrdit, že to platí i pro srovnání 20D a 5D - ano, je tam jasný rozdíl, ale za ty peníze...
A ještě jedna obecná poznámka - já pro sebe si od D200 slibuji hlavně konkurenční tlak na Canon a zlevnění 5D a rozumnou cenu očekávaného nástupce 20D :-)) Pokud se toto splní, tak začnu veřejně před svědky velebit Nikon... To by sis neměl nechat ujít :-)))))))
Tomas: Nemyslel jsem 5% v rozliseni, tam ma jasne 5D tech cca 20% navic ale myslel jsem spis v kvalite obrazu jako takove ....
PPP, kukni na www.makofoto.cz je tam recenze na ten objektiv :o))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).